Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akiknek alacsony a gyermeke...

Akiknek alacsony a gyermeke ,mennyi volt a születési hossza és súlya?

Figyelt kérdés
Nekem 45cm 2910gr.Azt mondta az egyik orvos ,hogy van rá esély,hogy törpe lesz.
dec. 22. 15:35
1 2
 11/16 anonim válasza:
69%

Nálunk már a magzati korban látták, hogy elmaradás van a combcsont és a felkarcsont méretében.

Nálunk is több alacsony személy van a családban, illetve az édesanya is csak 156 cm.

Nálunk is a törpeséget mondták, sajnos nálunk a kislányom tenyerén látszik az a bizonyos csillag alak,ami a törpeség egyetlen jele.

dec. 22. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

11, miféle csillag, te?! Nincs ilyen jele a törpenövésnek.

Egyébként 147 cm alatt beszélhetünk törpenövésről. 156 cm-rel még véletlenül se az senki.

dec. 22. 21:05
 13/16 anonim ***** válasza:

Én most utánaolvastam, bizonyos "trident kéz" (trident hand) jellemző a törpeségre.

dec. 22. 21:43
 14/16 anonim válasza:
73%

Így van Trident kéz....

Egyébként nem azt írtam, hogy az anya törpe, hanem azt, hogy alacsony, de semmi köze nincs a szülők magasságának az achondroplasiahoz.

Teljesen átlagos méretű szülőknek születik törpe gyermekük....génhiba okozza.

dec. 22. 21:59
 15/16 anonim ***** válasza:
54cm és 3950g volt születéskor, most bőven görbe alatt van, 5 évesen 100cm és 14kg. Nem törpe, arányosan picike. Semmi köze a fejlődésnek a születési adatokhoz.
dec. 23. 15:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Testvérem 60! cm-el született, csodájára jártak a kórházban, hogy micsoda daliás legény lesz belőle, nos, lett kemény 173. Mondjuk a 158 cm-es anyukámat és az ő 162 cm-es apukáját így is bőven túlszárnyalta.

Ha a családodban csomó alacsony ember van, akkor semmi meglepő nincs a gyerek kis méreteiben.

Ellenben ha a végtagjai nem arányosak, az valóban utalhat rendellenességre. Mindenesetre ne fesd még az ördögöt a falra.

tegnap 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!