Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon ciki, nagyon gáz hogy...

ValaholValaki66 kérdése:

Nagyon ciki, nagyon gáz hogy még nem tudtam elmenni orvoshoz se védőnőhöz?

Figyelt kérdés

20as éveimben járok és tb tartozás miatt nem tudtam eddig elmenni orvoshoz, taj kártyám is elveszett

Jelenleg sincs még rendezve a tartozás. Most vagyok kb a terhesség 5.hónapjában, párom elhagyott amikor megtudta hogy teherbe ejtett én meg teljesen egyedül maradtam, anyagi helyzetem miatt örökbe kell majd adnom a babát már most megszakad a szívem kérlek ne ítéljetek el.Segítséget szeretnék kérni hogyan jussak el védőnöhöz stb ott mit mondjak miért nem voltam eddig mit kell tennem , nagyon fiatal vagyok és nem tudom mit tegyek kérlek segítsetek erre egyáltalán nem voltam még felkészülve és reménykedtem hogy a párom velem marad...és segít.

Kérlek pozitív kommenteket küldjetek így is depressziós vagyok. Köszönöm szépen előre is ! Puszi nektek

ma 05:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Besétálsz a védőnőhöz és elmondod ezeket, segíteni fog.
ma 05:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a védőnőhöz lemehetsz tb nélkül is. Csúnyán fog nézni, de ha szerencséd van inkább segíteni fog. Biztos van ilyen helyzetre protokoll, de inkább most nézzenek csúnyán, mint szüléskor. Az, hogy a védőnőhöz elmész az egy jó pont, mert azt mutatja, érdekel a dolog és tenni akarsz. Sajnos nagyon sokáig húztad, így készülj fel, nem lesz kedves igazán senki. Az elején egyszerűbb lett volna.

Azért vannak, hogy segítsenek. De a családsegítő is. Pláne, ha örökbe fogod adni. Őket is tb nélkül felkeresheted. Kérdezni sose gáz, odamenni sem. Egy kérdést megér. Megmondod, hogy egyedül maradtál a rossz helyzetben, tb-d sincs sajnos és szeretnéd majd örökbe adni. Tudnak e segíteni.

Csak cselekedj. Most...mert a végén baj lesz és azt te sem szeretnéd.

Kitartás és sok szerencsét, ha már így alakult az életed.

ma 05:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Elmész a védőnőhöz, elmondod az evészet és elmondja merre menj tovább. Csúnyán fog nézni, erre készülj fel, mert a 2 nagyon fontos genetikai vizsgálatról már lecsúsztál. Ahogy az orvosok sem lesznek kedvesek emiatt. A gyermekvédelemmel is vedd fel a kapcsolatot, kiemelve, hogy örökbe szeretnéd adni, ők megteszik a kezdő lépéseket (ha mázlija van a picinek akkor már a kórházból örökbefogadók viszik haza).

A tb-t valahogy rendezd, ha kell az önkormányzatnál érdeklődj, mint rászoruló kaphatsz-e tb támogatást (asszem 1 évig lehet kérni, az önkormányzat fizeti helyetted), nem csak a terhesség miatt. Ha meghaladja a tartozás a küszöbértéket akkor visszamenőleg kifizettetik, ha kibukik, hogy nincs fizetve.

ma 06:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm aki eddig írt. Igyekszem még a héten elmenni védőnőhöz. Azt hogyan kell választani úgymond számít a lakcím stb vagy bárhova lehet menni ?
ma 07:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Lakcim illetve faluhoz tartozo védönöt kell keresni..hány éves vagy???
ma 07:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha orokbe akarod adni a babat, akkor mar most keress fel egy szervezetet. Segitenek mindenben, a terhesgondozasban is.
ma 08:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Területileg illetékes védőnőhöz kell menni, teszek be egy linket, azon megtudod nézni kihez tartoztok. (Kis településeken általában egy van, nagyobb helyeken fontos beírni az utcát is, mert több védőnői körzet van)

[link]

ma 08:27
 8/11 A kérdező kommentje:

#6 tudsz esetleg mondani ilyen szervezetet ? Én is gondolkodtam ezen hogy egy szervezettől kéne segítséget kérném

#7 köszönöm a linket

ma 08:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Bölcső Alapítvány

[link]

Fészek alapítvány

[link]

Gólyahír Egyesület

[link]

ma 09:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegyik védőnő eci, a miénk pl tök normális, mindig segít. Ha mást nem, azt mind meg tudja mondani, hova fordulj, kivel vedd fel a kapcsolatot, stb. Én is alapítványoknak telefonálnék, hogy a baba már a kórházból az örökbefogadó szülőkhöz kerülhessen haza. Ez mindenkinek érdeke, fognak segíteni.
ma 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!