A terhességi tesztem pozítív lett, de szoktam néha görcsölni, szerencsére nem vérzek. Lehetséges, hogy méhen kívüli terhességem van?
Szia. Menj el az orvoshoz és mond meg neki, hogy görcsölsz. Biztos megnéznek hüvelyi ultrahanggal is.
Nekem is volt ilyen már a kezdetektől és azt mondta a doki, hogy ezek a görcsök (növési fájdalomnak hivják) normálisak. Általában a vékony nőknél fordul elő sűrűbben. A baba növekedése miatt húzódnak-tágulnak a méh izmai és az inak, ezt lehet görcsnek érezni. Én most vagyok a 12.-ik hét végén és a mai napig szoktam "görcsölni"
Ha méhen kívüli terhes vagy, akkor elviselhetetlen görcsöd kell legyen, és akkor azonnal menj orvoshz, mert sürgősen kezelni kell!!
Ha csak görcsöl, fájogat , "meg akar jönni" érzésed van, az normális, nekem is 11 hétig megvolt ez az érzés, utána átalakul mássá. A terhesség végéig nő a méh, ez okozza a fájásokat, amik teljesen normálisak.
Ne aggódj, minden rendben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!