Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hogy csinálja? Mindent...

Ki hogy csinálja? Mindent betartotok, amit az orvos/dietetikus?

Figyelt kérdés

Volt már GDM-es terhességem, igazából én azután nem álltam vissza a normál étrendre, tartottam a diétásat (tehát már 5 éve így étkezek), közben kialakult nálam egy IR, amivel maga a diéta is alakult. Ami a lényeg, nekem nem jön be a 160g ch diéta. Nem bírok egész nap enni, az értékeim is rosszabbak és a közérzetem is. Lassan 11 hetes vagyok, és eddig a jól be vált 3szor ettem, természetesen figyelve a megfelelő ch bevitelre. Jókat is mertem. Most erőltetik a napi 6x kajálást. Délután amúgy is szenvedek rendesen, mert nálam akkor kezdődik a hányinger egészen estig, és most attól is félek, hogy majd romlanak az értékeim az egész napos éves miatt.

Van esetleg még valaki, aki hasonló cipőben jár? Azért mert terhes vagyok most tényleg egész nap ennem kell, nem elég odafigyelnem a megfelelő ch bevitelre? Az előző terhességemnél nem erőltették ezt a folyamatos evést, tény, hogy akkor nem alakult ki GDM, de rendszeresen jártam akkor is diabra.

Kérlek írjatok tapasztalatot, mert most nagyon kétségbe vagyok esve.:(

tegnap 18:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Én őszintén, 11 hetesen szerintem elég, ha alapanyag szinten tartod meg néha méred a cukrod. Ha gond van, ki fog derülni és akkor változtatni kell. Vagy ha már jobban vagy, hátha elmúlik a rosszullét a következő hetekben és jobban esik, de nem gondolom, hogy erőltetni kellene az evést.

Gdm-es terhességem nekem is volt, aztán én is ir-es maradtam, viszont több babát nem tervezünk szóval pont a te helyzetedben azért nem vagyok, de a cukor ha romlik, az később szokott. Nem véletlen pont 24-28 hetesen kell a terhelés, meg magas rizikónál is csak 16.

tegnap 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!