Panikbeteg kismama van itt ?
Illúzió, hogy nincs hatással a magzatra. A magzatra az anya minden rezdülése hatással van. Az anya szorongását átveszi ő is.
Babának nem jó az ha stresszelsz, de különösebb fizikai baja nem lesz tőle rövid távon, de nyilván az lenne az ideális ha nem stresszelnél, mert ez is hosszú távú hatással lesz rá.
Esetleg menj orvoshoz és kérj tanácsot ha tudsz.
Én nem szedtem rá gyógyszert, a terhességem meg a szülésem alatt voltam életemben a legkiegyensúlyozottabb lelkileg, egy percig se aggódtam semmin, nem tudom hogyan.
Viszont most kezdek újra visszaesni, pedig már 2 éves a gyerek. Úgy vettem észre több dolog adta össze megint ezt a stresszt (nagyobb változások, munkába visszaállás, bölcsi kezdés, egészségügyi állpot romlása stb), ami valószínűleg előhozta újra ezt nálam.
Szerintem fontos hogy próbálj nem gondolni rá, hanem teljes erőből másra fókuszálni. Mindig töltse ki a gondolataid valami, ami nem negatív. Tudom mondani könnyű, meg ha egyszer elszabadul nehezebb visszazárni a palackba a szellemet.
Illetve te tudod mik váltak be neked korábban a gyógyszeren túl, rendszeres meditáció, nyugtató zene, masszázs, stb.
Tünetmentes voltál, hogy nem szedsz 2 éve gyógyszert rá? Orvosod javasolta anno vagy te döntöttél így?
Mindenesetre minél hamarabb keress fel egy pszichiátert, lehet, hogy újra szedned kell valamit, de ő úgyis csak olyat ir fel, amit terhesen is szedhetsz.
Sajnos teljesen normális, hogy a terhesség miatt felerősödnek/visszajönnek a tünetek, minden szempontból változáson mész át lelkileg, fizikailag (hormonok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!