Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Panikbeteg kismama van itt ?

Panikbeteg kismama van itt ?

Figyelt kérdés
22hetes vagyok.. 6éve pánik beteg.2 éve nem szedek gyógyszert. Es eléggé jól el voltam eddig. Most este be panikoltam . Rosszul lettem. Fájt a mellkasam.a bal kezem és szédületem. Mint régen.. kérdésem. Aki hasonló helyzetben volt vagy van..?! Hogy veszelte át. Vagy kezeli? És hogy a babára nincs hatással? Nem lesz baja?? :(
dec. 7. 23:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mivel volt kezelve az elmúlt 6 evben?
dec. 8. 06:59
 2/6 anonim ***** válasza:
31%
Nekem.is voltak panikrohamaim, gyogyszert sosem szedtem ra, de terhesseg alatt erdekes egyszer sem voltam rosszul. Minden fejben dol el, tudom nehez, de le lehet gyozni, sajat magana okozza az eber. Valahogy tudatositani kell. Nekem.orvosnal jott,jon elo. Annyira felek, meg se tudok szolalni amig le nem megy,olyan 1 perc. Meg ha sok idegen,pld szuloi ertekezleten fel kell szolalni. Munkatarsak elott mar nem jon elo,akit kozelebbrol ismerek es szeretrk. De idegenek ele mai napig nem tudok kiallni.
dec. 8. 07:03
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

Illúzió, hogy nincs hatással a magzatra. A magzatra az anya minden rezdülése hatással van. Az anya szorongását átveszi ő is.

[link]

dec. 8. 07:49
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

Babának nem jó az ha stresszelsz, de különösebb fizikai baja nem lesz tőle rövid távon, de nyilván az lenne az ideális ha nem stresszelnél, mert ez is hosszú távú hatással lesz rá.

Esetleg menj orvoshoz és kérj tanácsot ha tudsz.

Én nem szedtem rá gyógyszert, a terhességem meg a szülésem alatt voltam életemben a legkiegyensúlyozottabb lelkileg, egy percig se aggódtam semmin, nem tudom hogyan.

Viszont most kezdek újra visszaesni, pedig már 2 éves a gyerek. Úgy vettem észre több dolog adta össze megint ezt a stresszt (nagyobb változások, munkába visszaállás, bölcsi kezdés, egészségügyi állpot romlása stb), ami valószínűleg előhozta újra ezt nálam.

Szerintem fontos hogy próbálj nem gondolni rá, hanem teljes erőből másra fókuszálni. Mindig töltse ki a gondolataid valami, ami nem negatív. Tudom mondani könnyű, meg ha egyszer elszabadul nehezebb visszazárni a palackba a szellemet.

Illetve te tudod mik váltak be neked korábban a gyógyszeren túl, rendszeres meditáció, nyugtató zene, masszázs, stb.

dec. 8. 08:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Tünetmentes voltál, hogy nem szedsz 2 éve gyógyszert rá? Orvosod javasolta anno vagy te döntöttél így?

Mindenesetre minél hamarabb keress fel egy pszichiátert, lehet, hogy újra szedned kell valamit, de ő úgyis csak olyat ir fel, amit terhesen is szedhetsz.

Sajnos teljesen normális, hogy a terhesség miatt felerősödnek/visszajönnek a tünetek, minden szempontból változáson mész át lelkileg, fizikailag (hormonok).

dec. 8. 10:18
 6/6 A kérdező kommentje:
5-ös. Saját dontes volt. Mert úgy éreztem a gyogyszertol rosszabb. Xanaxot szedtem. Es igen utána tunet mentes voltam. Front hatására volt néha valami . De most hogy sokat aggódom a baba miatt nyilván befolyasol mindent. Mivel nem indultunk zökkenőmentesen. Be vereztem 6 hetesen. Kisebb volt mint kellett volna . Szabalytalan volt a petezsak is. Gorcsoltem sokat. Has fajdalom mai napig meg van hála istennek a baba jól van. De azért csak aggódom és félek. Meg félek a cukor terhelestol is hogy rosszul leszek. Biztos ezek a dolgok hozták elő. De meg próbálom kezelni . Tegnap d.utan el uralkodott rajtam . De azóta minden oké 🙏
dec. 8. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!