Terhesen negatív teszt lehetséges?
Igen, én is hallottam már sok ilyet hogy csak x héten mutatott pozitívat!
Ezért kérdezem, hátha van valakinek személyes tapasztalata amíg az orvoshoz eljutok.
A mensi már egy hete kellett volna megjöjjön, és 3 negatív teszten vagyok túl eddig.
Nagyon ritkán van, hogy a vizeletbe nem választódik ki a HCG hormon, de ez sokkal sokkal ritkább, mintsehomhogy valakinek x évtized után egyszer késik.
Azt mondod, neked sosem késik. Nade, ha időben lett volna peteérésed, akkor már biztosan pozitív lenne a teszt! Ha meg késett volna a peteérésed, akkor lehet, hogy később mutatja ki, de abban az esetben a menzesz is késne.
Tehát akkor lehetsz terhes, ha: 1. nagyon ritka rendellenesség miatt nem választja ki a szervezeted a HCG hormont 2. a jelen ciklusod az előző 15 évhez képest szabálytalan mégis, későbbi peteérés miatt minden később van.
Ha nagyon akarod tudni, csináltass egy HCG hormon mérést vérből. Az biztosat mutat.
A 8-as teljesen jól leírta.
Baromi ritka genetikai rendellenesség az, amikor a vizeletbe nem választódik ki a hcg. Az ilyen nőnek soha nem lesz pozitív tesztje, de vérből így is kimutatják.
Férjem keresztanyukája volt így, neki soha nem lett pozitív tesztje. 9 hetes terhesen próbálta utoljára, akkor már a doki is igazolta a terhességet.
Viszont én 14 éve olvasgatok itt, és még egy ilyen emberbe se futottam bele.
Sokkal nagyobb arra az esély, hogy most kimaradt a peteérés. Főleg, ha most kezdtetek babavállalásba. Ilyenkor sokaknak borul a ciklusa az első pár alkalommal.
Vérzés mellett is ritka a terhesség, de még arra is nagyobb esély van, mint arra, hogy nem választódik ki a vizeletbe.
Nem gondolnék babára. Dokihoz elég, ha akkor mész, ha erős fájdal jelentkezik vagy a következő esedékes mensi sem jön meg.
Nekem két hét késés után lett először halvány pozitív.
Viszont: hormonális problémák miatt volt a ciklus végén a peteérés, és progeszteront is kellett kapnom, hogy ezúttal ne vetéljek el. Harmadik terhesség volt, első kettő sajnos elhalt.
(Egészséges kisfiam született.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!