Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen hatással van a magzatra...

Milyen hatással van a magzatra a terhes vitamin, és milyen hatással van ha a kismama nem szed vitamint?

Figyelt kérdés

Vagy csak ha az utolsó hónapokban kezdi el?

Mennyire fontos szedni az elejétől?

Én most vagyok 8 hetes, és az első terhességemnél csak később kezdtem el szedni (7hónaptól) mert az orvosom szerint rendben volt minden, nem volt szükség rá, de nekem voltak rosszullétek, miután el kezdtem vitamint szedni már javult a helyzet.

Most terhes vitamint szedek, és folsavat az orvos ajánlására.

Jó hatással van rá szerintetek?

ma 15:13
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

🤦‍♀️ Nem első terhességed, 6000 cikk van róla neten, és te itt kérdezel. Biztos kell neked 2 gyerek?

A vitaminok miattad kellenek...

ma 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Ha a várandósság előtt nem volt hiányod semmiből, akkor valószínűleg terhesen is lesz mindenből annyi, hogy a BABÁNAK elég legyen.

A terhesvitamin igazából abban segít, hogy neked is jusson, hisz a pici elszívja, amire szüksége van.

ma 15:20
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

A babára semmilyen hatással nincs. A baba a te szervezetedből elveszi ami neki kell.

Neked kell a Vitamin, mert a te szervezetednek lesz hiánya.

ma 15:23
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

A folsav csökkenti a velőcső záródási rendellenességek koclázatát, de ahhoz már a pozitív teszt előtt szedni kel, vagy legalább a pozitív teszt tőle, mert ennek kB a 6-7. hétig van jelentősége. Utána már mindegy.

A terhes vitamin nem a babának, hanem neked kell, mert a baba a te testedtől vesz el minden fontosat, amire szüksége van. Ha nem szedsz vitamint nem a babának lesz baja, hanem neked kezd el hullani a hajad, tönkremenni fogad, romlani a memóriád, görcsölni a lábad stb... Nyilván nem törvényszerű, hoyzen lehet valaki étellel beviszed megfelelő mennyiséget, de a magyar étkezési kultúrára azért nem ez a jellemző.

A végén a vasnak van jelentősége, hogy szülés után kisebb eséllyel legyél vérszegény (szédülést, ájulást, a tejtermelés lassú indulását okozhatja ha valaki vérszegény lesz).

ma 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Azt még hozzáfűzném a fentiekhez, hogy rossz hatással biztos nem lesz a babára, ha szeded, nem lesz tőle óriásbaba stb.

Tehát szedd nyugodtan, ártani nem tudsz vele, maximum jobb lesz. 🙂

ma 15:28
 6/9 A kérdező kommentje:

Jolvan kedves első válaszoló, de itt kapok valaszokat az meg nekem könnyebb mert kapok vissza jelzést, mint utána olvasni a cikknek.

És hadj döntsük el minkh szeretnénk e másodikat vagy sem.

Szóval ha egy anyuka vagy kismama valamire nem tudja a választ amire a többség igen, akkor már ne is vállaljon több gyereket mert alkalmatlan erre

ma 16:19
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
#6. Igen, kb. ez lenne a lényeg.
ma 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:
78%
minkh :)))))
ma 17:51
 9/9 anonim ***** válasza:
74%

Lányommal nem szedtem, egészségesen született nagy súllyal.

Fiammal szedtem, egészségesen született, kisebb súllyal mint a lányom

ma 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!