Terhesvitamin hatással van a menstruációs ciklusra?
Nem, a terhesvitamin nem ilyesmire való. Azt akkor szedd, ha már terhes vagy. Babatervezéskor csak folsavat ajánlanak szedni, mert az mindjárt az elején kell a babának, de az sem a termékenységet szabályozza.
Nekem a ciklusom helyretételében (szintén fogamzásgátló lerakása után) E- és D-vitamin szedése segített, no és az idő... 8 hónap kellett neki, de helyreállt és teherbe estem.
Amire még sokan esküsznek, az az Inofolic. Én nem próbáltam, nem tudok nyilatkozni.
Bár nem az első vagyok, de D3 vitaminból 100 mikrogramm ajánlott (a terhesvitaminokban sokszor ezek tizede van csak), az E-ből én 100miligrammot szedek.
Ha nem is terhesvitamint, de jó minőségű vasat is szedj. 30-40-50mg/nap, Vitaking Iron All nekem bejött.
Ha nem akarsz még gyógyszeres kezelés felé menni, az Aviva tornát ajánlom. Nekem fogamzásgátló abbahagyása után 5 évig volt 50-70 napos összevissza ciklusom, elmentem az Aviva tanfolyamra, utána otthon gyakoroltam és 2-3 hónap alatt rendbetette a ciklusom. Mikor abbahagytam és más sportra váltottam, is normális maradt, már most babavállalás miatt megint csinálom.
Én az első vagyok és a 3. jól írja, csak megerősíteni tudom. A drogériákban is lehet ilyen vitamint kapni, a multivitaminban tényleg ennek a mennyiségnek a töredéke van.
Amúgy az Aviva tornáról is tényleg csupa jót hallottam. És igen, a rendszeres mozgás is sokat számít nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!