Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Merckformin 850mg terhesség...

Merckformin 850mg terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Baba tervezésben vagyunk a párommal már egy ideje most letrozolt szedtem 18.án derül ki hogy tett e valamit a gyógyszer.

Viszont merckformint szedek már egy éve, és kérdésem lenne azokhoz akik hasonló helyzetbe voltak/vannak, ha sikerül teherbe esnem es szedem a gyógyszert, történhet bármi baj?

tegnap 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Pont az a jó, hogy szeded. Nekem kb 14.héten kellett elhagynom a gyógyszert. Pl most nem szedtem és terhes lettem, ilyenkor meg nem lehet elkezdeni...mivel szeded szedd addig amíg majd a doki mondja. Nem okoz gondot, és ezt is fokozatosan kell elhagyni, mint a progeszteront.
tegnap 17:01
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyon félek emiatt, az orvosom úgy 1 éve azt mondta hogy nem javasolja a el kezdeni a “kezelést” mármint a babaprojektet mivel a gyógyszer miatt a magzatnak lehet baja mint pl agy károsodás, ez nagyon bennem maradt.

Progeszteron? Sokan mondják ezt hogy szedek e, de én csak

Merckformint szedek. De 25.én lesz progeszteron vérvétel

tegnap 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szülesig szedtem napi 1000 mg-ot, semmi gondot nem okozott
tegnap 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem valamit félreértettél.

Pont, hogy lehet szedni terhesen is.

Aki még nem akar gyereket annak lehet elég a diéta és sport, de aki akar és ir-s annak rögtön felírják.

Mi meddőségibe jártunk és azonnal felírták, most terhesen is végig szednem kell.

Sokan voltak akik ir re ezt kaptak.

Sőt szülés után is szednem kell és ha majd eltelik pár hónap akkor tárgyaljuk újra.

tegnap 17:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Mi is oda járunk. És enis IR-re kaptam ezt a gyógyszert. És nem, nem értettem félre azt mondta akkoriban az orvos hogy rosszak az értékek és a nagy adag gyógyszer nem tenne jót. Azelőtt adimet xr 1000mg ot szedtem abból kettőt. Most a merckforminból napi 3mat szedek. Az orvos erre mondta hogy nagy adagban a magzatnak ártana
tegnap 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet szedni. Én végig szedtem napi 3×1000mgot.
tegnap 18:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Semmi baj nem lesz, IR miatt nekem is szednem kellett és az I. trimeszter végén kellett abbahagyni.
ma 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!