Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kevesebb mint egy hónap múlva...

Kevesebb mint egy hónap múlva lenne epeeltávolító műtétem. Mi lenne a jó döntés?

Figyelt kérdés

3 hét múlva lenne egy esedékes epeeltávlító műtétem epekő miatt. A műtétre már hosszú idő óta várok, és sajnos szokott is gondott okozni, be szokott görcsölni az epém.

Nem rég kiderült, hogy 8 hetes terhes vagyok. Beszéltem a sebésszel, ő azt mondta, hogy a műtétet meg kéne csinálni, mert a szülésig még okozhat gondot, azonban attól tartok, hogy a műtét miatt baja lesz a babának. Ilyenkor lehet baja? Be kéne vállanom a műtétet?

nov. 7. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit mond a nőgyógyászod?
nov. 7. 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mit mond a nőgyógyászod és mit mondott a sebész az aggodalmaidra? Gondolom tájékoztatott, hogy milyen kockázatai lehetnek egy műtétnek egy kb. 11-12 hetes magzatra nézve, vagy ha nem, akkor miért nem kérdezted meg?
nov. 7. 17:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez nem kamu kérdés, iszonyatosan felelőtlen vagy, hogy ezeket nem az orvosodtól kérdezted meg.
nov. 7. 17:40
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Gyereked még lehet, de ha a kő elzárja az epevezetéket, bele is halhatsz.

Nem is értem, miért nem védekeztetek, ha tudtad, hogy hamarosan műtét lesz.

nov. 7. 17:40
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Nekem terhesen egy orvos sem ajánlotta a műtétet pedig sajnos zsúfolásig vagyok kövekkel. Magyarországon nem bevett eljárás kismamákat műteni. Bár én örültem volna, ha így is megcsinálják, most csak reménykedni tudok, hogy nem lesz gond. Ha besárgulnék műtenének csak.

Így, hogy volt időpontod, valóban védekezni kellett volna... kérj másodvéleményt.

nov. 7. 17:44
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Mert ugye ha tudod, hogy műtéted lesz, akkor nagyon jó ötlet teherbe esni. Amúgy meg lehet csinálni, nincs nagy veszélye a terhességre, de teljesen veszélytelennek se mondható. De amíg kicsi, legalább meg tudják oldani, ha már nagy a terhesség, sokkal nehezebb és gyakoribb a szövődmény.
nov. 7. 17:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére terhesség előtt megcsináltattam az epe műtétet, védekeztünk a műtétig, mert a terhesség felerősíti az epe bántalmakat. Mindezt úgy, hogy nekem semmi gondot nem okozott csak 1 nagy kövem volt.

Viszont 5 hónapos terhesen vakbél gyanús lettem és nem sokon múlott a műtét. 15 óra a sűrgősségin, ultrahang, mr, ezer vizsgálat után kiderült nem az.

De már 95% azt mutatta, az ultrahang hogy az.

Minden orvos, nővér azt mondta semmi baja nem lesz a babának.

Utána hallottam egy ismerőst akit valóban megműtöttek.

Ha a sebész azt mondta megműt, akkor műtesd meg magad. Mert ez az epekő nem fog elmúlni. Sokkal rosszabb is lehet.

Utána mikor hagyhatod ott a babát? Ez legalább 2 év halasztást jelent. Kibírod?

Szerintem nem. Az még rosszabb ha hasnyálmirigy gyulladást is kapsz.

nov. 7. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!