Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hanyadik hetig kell varandosgo...

Hanyadik hetig kell varandosgondozason jelentkezni? Ra fogjak irni a papiromra, hogy gondozatlan varandossag?

Figyelt kérdés

Most vagyok 8+4 hetes, 3. varandossag.

Eleg nehezen kaptam idopontot, egy hetig hivogattam a korhazat, de nem vettek fel, kovetkezo heten a ferjem ment be szemelyesen idopontert. Dec 31.-re kaptam 🤦🏼‍♀️

Ugyhogy inteztem a magan orvost ahova 9+3 naposan megyek majd.

A vedono tud a varandossagrol, szamit ram hogy majd megyek valamikor, de varandosgondozasra leghamarabb 10+4 naposan tudok menni. Ugye ebbol nem lesz problema es nem fogjak rairni a papiromra, hogy "gondozatlan varandossag"?

Elozo varandossagomnal volt egy "gondozatlan" kismama es ugy bantak vele mint a kutyaval 😖

#Varandosgondozas
nov. 7. 09:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha a terhességed alatt 4x rád néz valaki (védőnő és/vagy orvos), akkor már nem lesz gondozatlan. Akkor gondozatlan, ha egyszer beesel a kórházba szülni úgy, hogy még kiskönyved sincs, mert annyira nem vetted a fáradtságot, hogy legalább egyszer a védőnőhöz elmenj. Vannak, akik későn veszik észre a terhességet, 12+ hetekben, ők sem lesznek gondozatlan terhesek, ha utána mennek orvoshoz.
nov. 7. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg csak 8 hetes, hova es minek irnak ra?

Hol van meg a vege?

Amugy nem tudom mit szokas terhesgondozasnak hivni, maganba jartam, de peldaul en egyszer voltam egy uh-n 8 hetesen, a kovetkezo meg mar a genetikai volt.

Na es a genetikai utan kellett 4-5-6 hetente menni a nogyogyaszhoz, mikor hogy hivott vissza.

Szoval akarmi van, biztos nem vagy most lekesve semmirol a vilagon.

nov. 7. 09:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk terhesgondozásra csak a 12. UH után kell menni első alkalommal 🤷‍♀️ nem vagy lekésve semmiről
nov. 7. 10:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor kezelik gondozatlannak, ha 12. heti UH-rá sem megy el valaki. A "gondozása vétel" azt jelenti, hogy kapsz a védőnőtől kiskönyvet, ennek kell a 12. hétig meglennie.

Amúgy a legtöbb helyen (államiban) mindössze 3x kell menni nőgyógyászhoz, egyszer terhesség megállapításra és a 3 genetikai UH-ra.

nov. 7. 11:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor írják rá, ha már a második vagy harmadik trimeszterig nem jut el a kismama gondozásra.

Ismerős a 31.-ik héten ment először, mert titkolta hogy terhes (kiskorú volt). Hála az égnek az anyja észrevette, különben ki tudja mi lett volna a babával.

Neki ráirták a papirjaira hogy gondozatlan terhesség.

nov. 7. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
63%
Van védőnő aki 12.hét előtt nem is fogad, hátha elvetélsz alapon 🙄
nov. 7. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#6 Ez egyébként kimondottan gusztustalan hozzállás.

Nekem eddig tök normális védőnőim voltak, a mostani totál kiakaszt.

Az utolsó terhességemmel a 7. héten megkerestem, hogy kérjek egy időpontot. Azt a kiakadást, amit ő lenyomott a telefonban. Hogy én mit akarok tőle, a 9. hét előtt ki sem adja a kiskönyvet, és hogy mostani kismamák milyen türelmetlenek, hogy nekik minden azonnal kell. :D :D Aztán amikor elismételtem neki, hogy időpontot szeretnék kérni, nem pedig most azonnal lemenni, jó lesz nekem két hét múlva, kiakadt azon, hogy komolyan azt akarom, hogy ő két héttel későbbre most adjon időpontot??

És akkor őket még csak választani sem lehet.

nov. 7. 16:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

#6 A 12.heti UH eredményét az orvosnak lepecsételve bele kell írnia, úgyhogy ki kell adnia 12. hét előtt. (Ahol nem egy helyen megy az egész mindenség és nem közvetlenül az UH előtt adja ki)

Engem 10 hetesen visszahívott az orvos pont korábbi vetélés miatt, már akkor kérdezte hol a kiskönyv, mondtam, hogy megvártuk ezt az UH-t. Akkor már felkiáltójelel írta a papírra, hogy kéri a gondozásba vételt.

nov. 7. 17:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Hmm 3 gyerek utani elkotes mellett lettem terhes a 14 heten mentem az orvoshoz h bakker valami gond van velem.

Szoval nem gondolnam h ha a 9 heten mannel akkor gond lenne.

Nalam a 12UH is kimaradt... Az sem volt gond... A 16 heten kaptam meg a kiskonyvet. Vedonot ismertem. Orvost detto. Senki nem akadt ki ezen.

Azon mar igen h elkotott de megis terhes lettem.

nov. 7. 17:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves 7#

3 gyermekem van, jelenleg 3 védőnőt fogyasztottam már el, a mostanit 2* is 😂

Nekem a 2.volt a legszuperebb, bár akkor már igazán nem volt szükségem rá, volt tapasztalatom elég.

Kedves 8#

Tudom hogy megy, túl vagyok már ezeken. Viszont orvos válogatja, van ahol a doki adja azonnal az időpontot beutalót, van ahol a háziorvos adja a beutalókat, van ahol a védőnő mondja mikor hova kell menni. 🤷 Ahány kórház/doki/védőnő annyi szokás.

nov. 7. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!