Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hanyadik hetig kell varandosgo...

Hanyadik hetig kell varandosgondozason jelentkezni? Ra fogjak irni a papiromra, hogy gondozatlan varandossag?

Figyelt kérdés

Most vagyok 8+4 hetes, 3. varandossag.

Eleg nehezen kaptam idopontot, egy hetig hivogattam a korhazat, de nem vettek fel, kovetkezo heten a ferjem ment be szemelyesen idopontert. Dec 31.-re kaptam 🤦🏼‍♀️

Ugyhogy inteztem a magan orvost ahova 9+3 naposan megyek majd.

A vedono tud a varandossagrol, szamit ram hogy majd megyek valamikor, de varandosgondozasra leghamarabb 10+4 naposan tudok menni. Ugye ebbol nem lesz problema es nem fogjak rairni a papiromra, hogy "gondozatlan varandossag"?

Elozo varandossagomnal volt egy "gondozatlan" kismama es ugy bantak vele mint a kutyaval 😖

#Varandosgondozas
ma 09:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha a terhességed alatt 4x rád néz valaki (védőnő és/vagy orvos), akkor már nem lesz gondozatlan. Akkor gondozatlan, ha egyszer beesel a kórházba szülni úgy, hogy még kiskönyved sincs, mert annyira nem vetted a fáradtságot, hogy legalább egyszer a védőnőhöz elmenj. Vannak, akik későn veszik észre a terhességet, 12+ hetekben, ők sem lesznek gondozatlan terhesek, ha utána mennek orvoshoz.
ma 09:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Meg csak 8 hetes, hova es minek irnak ra?

Hol van meg a vege?

Amugy nem tudom mit szokas terhesgondozasnak hivni, maganba jartam, de peldaul en egyszer voltam egy uh-n 8 hetesen, a kovetkezo meg mar a genetikai volt.

Na es a genetikai utan kellett 4-5-6 hetente menni a nogyogyaszhoz, mikor hogy hivott vissza.

Szoval akarmi van, biztos nem vagy most lekesve semmirol a vilagon.

ma 09:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk terhesgondozásra csak a 12. UH után kell menni első alkalommal 🤷‍♀️ nem vagy lekésve semmiről
ma 10:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor kezelik gondozatlannak, ha 12. heti UH-rá sem megy el valaki. A "gondozása vétel" azt jelenti, hogy kapsz a védőnőtől kiskönyvet, ennek kell a 12. hétig meglennie.

Amúgy a legtöbb helyen (államiban) mindössze 3x kell menni nőgyógyászhoz, egyszer terhesség megállapításra és a 3 genetikai UH-ra.

ma 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!