Most akkor hány hetes terhes vagyok?
Sziasztok! Utolsó mensi augusztus 17.én volt. Szeptember 16.án 2 nap késésnél pozitívat teszteltem. Tehát elvileg 9+1 napos terhes vagyok. Ma voltam dokinál élő embrió, norm.szívműködés crl. 1.44. 7+5napos terhes.
3 hét múlva kontroll, akkor kapom meg a beutalót az első genetikaira.Nem lesz késő? Volt vki így? Vagy menjek el másik dokihoz? Köszi a válaszokat
Annál még később lesz.
Ne légy türelmetlen.
Államiba mész genetikaira?
Én magánba mentem, ott a CRL alapján adják az időpontot. Gondolnám, hogy az államiba is, csak ahhoz kell beutaló. Bár mikor a 36 hetes UH-ra kértem időpontot, ott előre nem kérték (arra már az államiba mentem.) Elmehetsz egy hét múlva egy másik dokihoz, legalább látod, hogy jól fejlődik-e a terhességed, és/vagy próbálj meg időpontot kérni már most.
Nem akarlak ijesztgetni, de szerintem azért hívott vissza 3 hét múlva kontrollra, mert nem jó, hogy ennyire le van maradva. Szerintem az orvos azt várja, hogy ez a baba megéli-e a 12.heti genetikai UH-t.
Persze lehet mondani mi van ha csak elmérte, de egy 7 hetes és egy 9 hetes embrió között már szemmel látható különbség van. Ha pozitív volt a teszt szeptember 16-án később se foganhatott.
Amúgy valószínűleg nem lesz késő, időpontot a legtöbb helyen beutaló nélkül is lehet kérni.
Én 1 hét múlva is elmennék egy másik dokihoz, hogy nézzen rá, mert ez tényleg elég sok elmaradás. Viszont csak, hogy megnyugtassalak, nekem első terhességemnél egy 7-10 nappal később volt a peteérésem (vérvétellel igazolt) és ennyivel kisebb is volt a baba az első pár hétben. És van belőle egy egészséges kisfiam. Én 1 nap késésnél teszteltem, kb akkor voltam a 9-10. Dpo-n és nagyon halvány volt a 10es facelle teszt. Ha neked is halvány volt akkor simán lehet késői peteérés.
Viszont ennek ellenére még mindig azt tamácsolom, hogy menj el 1 hét múlva egy másik dokihoz, hogy megnyugodj minden okés e.
Nekem 10 nappal volt "lemaradva", úgy, hogy már az elmaradt menszi előtt szép pozitív 25-ös tesztjeim voltak. Lassan három éves lesz.
Azért nem is álltam neki betojatni téged, lehet hogy feleslegesen, hanem javasoltam, hogy egy hét múlva keress fel egy másik dokit, hogy jól fejlődik-e a terhességed. Két hét múlvára is visszahívhatott volna a dokid, nem szép dolog, hogy 3 hetet várat.
2 voltam.
Ha esetleg nagyon hamar + lett a teszted (tehát meg valójában nem késett), akkor csak 1 hetes a különbség. Nekem 1. gyereknél volt 1 hetes eltérés (kerek 6 hét a 7 helyett), behozta 12 hétre. Eredetileg engem is 3 hét múlvára hívtak vissza, de vérezgetés miatt mennem kellett 1 hétre rá és akkor 7 nap alatt 10 napot nőtt.
Az jó ötlet, hogy ha nagyon esz az ideg, akkor 1-2 hét múlva mész vissza/el máshova.
Amúgy nődoki a mostani babánál azt mondta, hogy azért szeretik a gyanús eseteket 9-10 hetes korra visszahívni, mert addigra már 1-2% környékén van a vetélési arány. Mostani babánál vérzés miatt 7 hét után engem is 10 hétre hívtak vissza, igyekeztem pozitívan hozzáállni és türelmesnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!