Nyuszi és újszülött egy lakásban?
Sziasztok! Tömblakásban élünk és van egy nyuszink. Hamarosan megszületik a babánk és a lehető legveszélytelenebb körülményeket szeretnénk neki megteremteni. Van egy kis ellenérzésem a nyuszival kapcsolatban. Oké, hogy egészséges, de attól még állat. Nem akarom, hogy bármit is elkapjon a baba. A másik meg a szőre, azt sem akarom h egy életre allergiás legyen, mert nem tudtuk megoldani egy időre a nyuszi elhelyezését!
Nagyon szeretjük, de ugye jól döntök ha egy ideig másnál fog lakni? Csak őt is sajnálom, mert nagyon nehezen illeszkedett be közénk és most megint szokhat meg másokat!
Valakinek jó vagy rossz tapasztalat esetleg másmilyen állattal?

Mivel a nyuszi nem jár ki bacikat nem fog behurcolni.
én hagynám hadd maradjon az a kis állat nem tehet róla hogy jön a baba.
Ha megszokja a kicsi hogy ott van akkor nem hiszem hogy allergiás lenne mint hogy nincs ott és aztán egyszer csak újra a háztartás tagja a nyuszi.
Nekünk deguk voltak amikor a lányom született semmi baja ...

Ha meg tudjátok oldani akkor tartsátok a nyuszit olyan helységbe ahol a lehető legtöbbet van szellőztetve, és a baba se sűrűn lesz ott.
Takarítani természetesen sűrűbben kell.
De nem lesz semmit gond ha marad a nyuszi, csak a távolság legyen meg egy darabig, és persze a higiénia

már bocs, de ez egy hülyeség, h allergiás lesz! pont akkor lesz az, ha nem érintkezik állatokkal, mivel a szervezete nem alakít ki védelmet velük szemben, ha nem találkozik az állatok szőrével.
barátnőm 1 kutya és 2 macska közt nőtt fel, és semmiféle allergiája nincs.

Nézd, tudom,hogy ez tök elcsépelt duma, meg régen nem így voltak a dolgok, de nekünk mindig volt kutyánk macskánk, kutyát pl 1 éves születésnapomra kaptam, cica meg már akkor volt,hogy megszülettem, de senkit nem penderítettünk ki, mégcsak többet sem kellett takarítani. Most lehet,hogy ez olyan parasztos, vagy nemis tudom mi a jó szó rá, de engem a természet nevelt, mert én simán kihúztam a földből a répát is és úgy ettem meg, meg sem mostam, a cica-kutya után nem szappanos, hanem csak sima vízzel mostam kezet, mégsem volt sosem állati eredetű bajom:)
A lányom, van kecskénk Böske, meg tyúkok, ráadásul egy Marci nevű puli és sok cica; simogatja szereti őket, mégsem beteg sosem.

Mi most várunk babát, és van egy cicánk, és nem fogjuk elvinni máshoz a kismacskát.
Nekem volt már 20 éve toxoplazma miatt betegségem, így nem lehet gond, és az almot nem én takarítom.+ kézmosás sokszor
Köszönöm a válaszokat! Beszéltem a védőnővel is régebben erről, ő azt mondta, hogy nem tanácsolja a megtartását, mert kijöhet a ketrecéből. Nem fogom bent tartani olyan "kicsi" helyen. Az orvos azt mondta érdemben nem tud nyilatkozni.
A szőrről meg annyit, hogy a szomszédunk kislánya egyik napról a másikra elkezdett prüszkölni majd fulladni. Kiderült, hogy allergiás a 2 kutya szőrére akivel egy lakásban lakik. A szülőkről meg annyit, hogy még akkor sem váltak meg a kutyáktól mikor a kislánynak oxigént kellett adni otthon is. Jó ez csak egy példa és nyilván semmi garancia h nem alakult volna ki később ha nem tartanak kutyát a lakásban.
Igazából engem az meg nem vigasztal, ha beteg lesz a gyerek, hogy más nem lett az pedig pl macskákkal aludt.
Tényleg nem tudom! Bizonytalan vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!