Van, akinek az első harmadban antibiotikumot kellett szednie? Okozott ez valamilyen gondot a babánál?
Én nem tudtam,hogy babát várok és úgy kaptam antibiotikumot.
Semmi baja a kicsinek.
28hkm
Huu, en tobbszor is szedtem, en is nagyon izgulok am...
Kb 1 honapos voltam, mikor fogfajasom volt, es kapkodtam valami antibiotikum utan, szerencsere csak 4 darab volt, es az is kb fel eve lejart :-S (nem tudtam, hogy le volt jarva... utolag vettem csak eszre...) - itt meg nem tudtam, hogy babas vagyok.
Aztan 9 hetesen mandulagyulladasom volt, s amoxacilint kaptam. A doki irta fel, allitasa szerint ez artalmatlan a magzatra... De megis csak 3 napig szedtem, 10 darabot... (20-at kellett volna)
Tovabba mig nem tudtam, szedtem meg aspirin+C pezsgotablettat is (a prospektusban azt irja, hogy nem szabad inni az elso es a 3. trimeszterben...)
Es kepzeld!
- volt egy olyan napom, amikor megittam 3 sort(reggel, delbe, este = kirandulni voltunk a parommal...) Akkoriban szinte minden masodik nap lement egy uveg sor...
- rendszeresen cigiztem is...
- ettem egy csomo peneszes sajtot...
- tartottunk egy vodkas estet Becherovka-val...
- disznot vagtunk, teliettem magam mindenfele disznosaggal(hurka, kolbasz, bor, maj)...
Mikor megtudtam hogy babas vagyok zokogva szamoltam be a dokinak hogy milyen sok tiltott dolgot juttattam be a szervezetembe...
Most 34+5 hetes vagyok, eddig minden doki szerint tokeletesen fejlodik a Leanykam, es makk egeszseges odabennt... De megis annyira felek, hogy valami kart okoztam Neki ezzel a sok tiltott dologgal... Bizom benne, hogy eros kiscsajszi, es nem lesz baja...
De mi a baj? Miert lenne szukseged antibiotikumra?
Esetleg megfazas/influenza, vagy ilyesmi? A fokhagyma tartalmaz termeszetes antibiotikumot(es a fahej is), esetleg ha nem komoly a baj ehetnel egy kis fokhagymat(de nem akarok hulyeseget mondani, utana kene nezni, hogy szabad-e az elso trimeszterben fokhagymazni?) Fahejat pedig kis cukorral osszekeverve mindennap ehetnel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!