Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha bejelentkezem a 12. Heti...

Ha bejelentkezem a 12. Heti genetikai ultrahangra egy komolyabb vizsgálatra, majd leveszik a vért és aztán az ultrahangon kiderül hogy valami láthatóan nincs rendben, például a baba nem fejlődött stb, akkor is ki kell fizetni a tesztet előre?

Figyelt kérdés

Tudom hogy lehet fura / buta kérdés de annyira új vagyok a témában hogy őszintén tanácsot szeretnék kérni.

Nem pontosan látom át a sorrendet. Honnan tudhatom hogy minden rendben a babával mielőtt befizetem egy több százezres vizsgálat árát?

Hiszen legutobb csak a 8. Heti ultrahangon láthattuk.

szept. 27. 20:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szegeden bementem a 12 hetes uh-ra a klinikára és ott kérdezték, hogy szeretnénk-e bármilyen fizetős tesztet. Mondtuk, hogy igen. Adtak egy tájékoztatót, hogy a klinikán melyik tesztek elérhetőek. Majd a megbeszélt időpontban bementem (2-3 nap telt el kb), levették a vért, kitöltöttünk egy adatlapot, adtak egy qr kódot, amit beolvasva eljutottam a fizetési lehetőséghez. Fizetés után csak vártuk az eredményt és ennyi. Gondolom az orvos szerződésben áll ezekkel az intézményekkel és jutalékot kap minden tesztelő után. Érdeklődj a klinikán, hogy ott mi az ami elérhető.
szept. 27. 22:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Az Istenhegyi úton voltunk tavaly, a 12. heti UH-ra mentünk, megcsináltattuk a százezres tesztet is.

A sorrend:

1. Levették a vért.

2. UH

3. A legvégén fizettünk.

Normàlis helyen szerintem ha az uj alapján ban valami gond a mégsem kéres a drága tesztet, akkor csak a vérvételr fizeted ki, nyilván abban az egy órában még nincs a laborban a vérminta.

szept. 28. 07:12
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egy helyen csinálták a 12. hetes ultrahangot és a Prena tesztet (Czeizel Intézet). Előre kb egy hónappal kértünk időpontot, megcsinálták az ultrangot, ott minden rendben volt, és utána vették le a vért. Annak pedig nagyjából egy hét múlva lett meg az eredménye.
szept. 28. 08:13
 14/17 anonim ***** válasza:

(nem olvastam a válaszokat, úgyhogy bocs, ha leírom ugyanazt)

Niftyt csináltattunk, a 12. heti ultrahangot csinálta meg először az orvos, ott minden rendben volt, utána levette a vért, majd otthon átutalással kifizettem pár órával később.

szept. 28. 08:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Ceizelben először levették a vért kombinàlthoz, aztán jött az UH. Az UHn gond volt így drága chorion mintavétel kellett, csak az ultrahangot kellett kifizetnem meg később a chorion vizsgálatot.
szept. 28. 10:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Igazából mindent leírtak, #3 jól összefoglalta. Én is majdnem úgy voltam, annyi különbséggel, hogy én a korom miatt csak akkor nem kértem volna NIPT tesztet, ha olyan rossz az uh., hogy gyakorlatilag csak megerősítés kell, hogy beteg. Az volt kérdés, hogy alap tesztet vagy nagyobb csomagot kérjek. Mivel tökéletes volt az uh., alapot kértem. (Kombináltat kizártam, az "idősebbeknek" hülyeség , úgyis rossz lesz a kor miatt.) Istenhegyin voltam, elég volt utána időpontot kérni, de anélkül is megcsinálták volna az uh.után. Ott az a szokás. De én 2 nap múlva mentem. Időpontot bármikor kérhetsz, csak az uh.utánra kérd és akkor lemondhatod, ha ne adj Isten baj van. Az még nem kötelez semmire. Egyébként van, ahol a vért is leveszik fizetés előtt, csak, addig nem küldik el a mintát, ha x ideig nem fizetsz, akkor megsemmisítik.
szept. 28. 12:04
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én államiban voltam az UH-n és magánban csináltattam a trisomy tesztet. Itt magánban is ugyan az az egy ember veszi le a trisomy tesztet, aki az összes többi magán vérvételt csinálja, szóval kell előre időpont.

Először kértem időpontot az állami UH-ra, majd amikor tudtam az mikor lesz úgy kértem időpontot a trisomyra, hogy az UH után pár nappal legyen. Ha az UH-n bármi gáz lett volna simán lemondtam volna a trisomy-ra a vérvétel időpontot, a lemondásért nem kell fizetni.

szept. 28. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!