Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek hogy kezdődött a toxémia...

Kinek hogy kezdődött a toxémia terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Mérem a vérnyomásom már 2 hete és tegnap úgy keltem hogy fájt a fejem magasabb is volt sz átlagnál 125/78 aztán méregettem egésznap volt 130 egyszer pedig 140/86 . Estére viszont jó lett ma reggel ismét 130/74

Szerintetek? Nagyon félek sajnos

szept. 19. 07:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%

Én kB a 20.het óta szedem a dopegytet. Eddig jó is volt, de most a 28.heten megint emelkedni látszik.

Az a furcsa hogy pl ha ülök, fekszek 5 percet akkor 110-120, de ha csak egy kicsit mozgok mondjuk pakolok, vagy sepregetek vagy ilyesmi akkor már 130 felett van, majdnem 140. Szóval egy minimális terhelesre is emelkedik, pedig úgy szeretném kipucolni a házat 😆

szept. 19. 13:57
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!
szept. 26. 08:14
 13/22 anonim ***** válasza:
34.hèten kezdődött. Elkezdett nagyon vizesedni a lábam. Majd mentem a védőnőhöz aki 134-es vérnyomást mért. Mondta, hogy kezdjem el méregetni. Na onnantól kezdve szerintem totál bele is lovaltam magam mert konkrétan minden héten mentünk kórházba ahogy magasabb értéket mértem. Ez a magasabb ilyen 160 feletti volt. Kaptam Dopegyt-et meg Cordaflexet de aztán ez se volt elég. 36 héten befektettek. Ott már a 36.hét vége felé csak rosszabbodott az állapotom…fehérje is megjelent a vizeletemben. 37.hétre megcsászároztak és minden rendben volt :). Azért rémisztő volt, hogy napi 12 szem gyógyszer se hatott már. Engem lelkileg nagyon kicsinált ez az egész :/ Most 3,5 hónapos a kisfiam a vérnyomásom most állt vissza a normális 120/80-ra.
szept. 26. 11:57
 14/22 anonim ***** válasza:
#13 29 hetes terhes vagyok, átlagban 130 felett van a vernyomasom. Nagyon nem megnyugtato ezt olvasni.
szept. 26. 13:40
 15/22 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Sajnálom :( Senkit se akartam ezzel megijeszteni de velem ez történt…nem biztos, hogy veled is ez fog történni. :)
szept. 26. 13:53
 16/22 anonim ***** válasza:

#15 egyébként akkor is magas volt ha csak feküdtél?

Nekem egyelőre olyan hogy ha fekszek akkor 110/60.

De ha felallok hogy kimenjek wcre és visszajovok, megmerem akkor már 130.

szept. 26. 14:23
 17/22 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok. Igen, bent a kórházban korán reggel mikor jött a szülésznő megmérni a vérnyomásom akkor ébredtem fel konkrétan és majdnem 170-en volt. :( Sajnos a 36.hét végére màr a pulzusom is az egekben volt. Mikor hazajöttem, gondolhatod mennyire nem tudtam mozogni császár után…140-es pulzusaim voltak itthon is.

Szülés után 2 hónapig még viszonylag magas volt a vérnyomásom sajnos. Visszatérve a terhességemhez… itthon a két féle bogyó mellett (napi 12 szem) se volt jó már egyik értékem se. Mindig úgy mértem meg a vérnyomásom, hogy előtte legalább 10 percig csak feküdtem vagy ültem. De már mindegy volt. A kórházban se tudták kordában tartani. Előtte nem voltam vérnyomásproblémás illetve túlsúlyos sem vagyok. Következő várandósságomnál valószínű aspirint kell majd szednem.

szept. 26. 14:47
 18/22 anonim ***** válasza:

#17 hát nem semmi, olvasni is rossz.

Nekem már az elején voltak kiugró értékek, így a 12.hettol szedek aszpirin tartalmú gyógyszert. Meg egy hónapja dopegytet. Eddig jó is volt, most kezdte ezt a 130at gyógyszer mellett is. Tudom hogy nem extrém, még csak nem is magas, de zavar mert van még 2 hónap amit ki kell húzni valahogy. Közben egyre nagyobb lesz a gyerek, ami nagyobb terhelés a szívemnek..

Szóval remélem nem járok úgy mint te. Meg hogy a következő neked is könnyebb lesz :)

szept. 26. 14:54
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
18-as. Amúgy annyira én se jártam rosszul. Szerencsére, hogy eltudtam húzni a 37.hétig. És az is szerencse, hogy csak a 34.héten kezdődött nem pedig az elejètől. Így is szép, teljesen jó súlyú és hosszú babám született aki makk egészséges. :)
szept. 26. 16:21
 20/22 anonim ***** válasza:
#19 az a durva hogy mindössze 3 hét alatt ilyen mértékben tudott romlani a helyzet.
szept. 26. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!