Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az normális, ha rossz érzést...

Az normális, ha rossz érzést vált ki belőlem a terhesség?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért, de mindig elkap a rossz érzés, amikor terhes nőt látok pl. az utcán, mert sajnálom őket, hogy olyan nagy terhet kell cipelniük, és megijeszt a tudat, hogy egy másik élőlény növekszik bennük, aki az összes tápanyagot elszívja előlük. Eleve a nagy has is taszító látvány számomra.

Nem tehetek róla, de egyszerűen így érzek, pedig nagyon szeretnék majd gyereket.

Fog ez valaha változni? Pár év múlva más szemszögből fogom látni ezt az egészet?

szept. 4. 14:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
6-os, igen, én is ezt mondom, hogy nem valószínű, hogy maga a terhesség miatt romlanak meg a fogak.
szept. 4. 15:59
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
Csodálatos terhességem volt. Semmi rosszullét nem volt, a legvégén voltam faradekonyabb, akkor mozogtam már nehezebben a gigahas miatt, de ennyi. Én abszolút nem úgy gondoltam a gyerekemre a pocakomban, mint valami parazitara, aki elszív tőlem minden tápanyagot..ez nagy butaság és tudatlanság is, már bocsi.:) pont, hogy bearanyozta a mindennapjaimat, ahogy bennem mozgott, a gömbölyödő gyönyörű pocak, a tudat, hogy hamarosan mi lesz belőle.. :) aktív is voltam eléggé, és szebbnek láttam magamat, mint valaha, pedig a többség szerint amúgy is egy elég dekoratív nő vagyok, dehát ez tényleg egy más állapot! :) szóval szerintem nagyon rosszul látod az egész terhesség témát. Igen, sajnos vannak, akiknek tényleg nagyon terhes a dolog, de hidd el, hogy az a ritkább, max ők írnak ide is gyakrabban.
szept. 4. 17:19
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Mivel csak 17 éves, még szinte gyerek vagy, így én egyelőre messzemenő következtetéseket nem vonnek le. Ebben a korban még szinte minden lány irtózik valamitol, ami a gyereknevelés korul van. Vagy a terhesség, vagy a szülés, vagy a rengeteg kakis pelus miatt, stb. Jómagam akkoriban a szulestol rettegtem, még álmodtam is sokszor azt, hogy szülök, és nagyon megkönnyebbültem, amikor végül felébredtem. Pedig én is nagyon vágytam már akkor is arra, hogy egyszer anya legyek, de ezt a részét valahogy elképzelhetetlennek tartottam, hogy kibírom az én semmi fajdalomkuszobommel. :D majd meglett életem szerelme, 24 évesen tervezetten így teherbe is estem, és azóta van egy 10,5 hónapos nagyfiam már. A terhesség elején még volt egy egészséges félelem, izgalom a szülés körüli ismeretlen dolgok miatt, de messze nem az a rettegés már, mint korábban, és nem jött vissza egész terhesség alatt sem az a félelem. Szóval korodbol adódóan mondom, hogy szinte biztos, hogy a megfelelő férfi mellett, érettebb fejjel és szemelyiseggel másképp látod majd már ezeket a dolgokat.
szept. 4. 19:28
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
Hát én mióta szültem azóta érzek így mikor látok egy terhes nőt, eszembe jut, hogy mi vár szerencsétlenre :D
szept. 4. 20:31
 15/20 A kérdező kommentje:

12-es, de jó, hogy pozitív tapasztalatot is lehet olvasni, és nemcsak a horrorsztorikat. 🥺

Az biztos, hogy nem mindenki éli meg rosszul, szóval a terhességről nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy jó vagy rossz, mert mindenkinek másmilyen.

Egyébként én is remélem, hogy csak most látom rosszul ezt a témát, és változni fog. :)

13-as, köszönöm, hogy biztatsz! 🤗

szept. 5. 06:58
 16/20 A kérdező kommentje:
14-es, miért? Kifejtenéd bővebben?
szept. 5. 06:59
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
17 évesen normális, igen.
szept. 5. 09:23
 18/20 anonim ***** válasza:
16 talán azért, mert nekem nagyon rossz szülésem volt, talán most 6 hét után kezdem elfelejteni és csak a jó dolgokra emlékezni
szept. 5. 10:20
 19/20 anonim ***** válasza:
80%

Most lehet idiótának nézni, de esküszöm olyan bombának éreztem magam terhesség alatt mikor már kerekedett a pocakom. Rááaádsul valahogy energikusnak, boldognak éreztem magam (Jó az elején hánytam, de onnantól, hogy mozgott a kicsi, tényleg mintha új feljavított testem lett volna).

Én a szülés napján is dolgoztam, bicikliztem. Nem azért mert egy mártír hős vagyok, hanem tényleg ilyen jól éreztem magam.

Előtte amúgy én sem láttam ebben semmi szépet, vagy extrát a terheségben.

szept. 5. 11:20
 20/20 A kérdező kommentje:

18-as, oh, sajnálom, remélem hogy hamar elhalványulnak majd a rossz emlékek. Sajnos Magyarországon rengeteg traumatikus szülés van, hála a rettentően kedves kórházi személyzetnek és a beavatkozásoknak. 🫠

Nem csoda, ha egyre többen akarnak már magánban szülni, mert az sokkal biztonságosabb, és talán a személyzet sem olyan bunkó, mint az állami kórházakban. Csak hát igen, ha valaki magánban szeretne szülni, akkor annak össze kell gyűjtenie pár milliót, mert nem ingyenes.

19-es, dehogy nézünk idiótának, inkább nagyon is örülök neki, hogy még vannak, akik szeretnek terhes lenni. 😊

szept. 5. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!