Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az normális, ha rossz érzést...

Az normális, ha rossz érzést vált ki belőlem a terhesség?

Figyelt kérdés

Nem tudom miért, de mindig elkap a rossz érzés, amikor terhes nőt látok pl. az utcán, mert sajnálom őket, hogy olyan nagy terhet kell cipelniük, és megijeszt a tudat, hogy egy másik élőlény növekszik bennük, aki az összes tápanyagot elszívja előlük. Eleve a nagy has is taszító látvány számomra.

Nem tehetek róla, de egyszerűen így érzek, pedig nagyon szeretnék majd gyereket.

Fog ez valaha változni? Pár év múlva más szemszögből fogom látni ezt az egészet?

szept. 4. 14:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%

Hány éves vagy? Nő vagy férfi?

(Én imádtam terhes lenni, hiába veszélyeztetett terhes voltam, de végig aktívan tevékenykedtem, 6. hónapig dolgoztam, utána felügyeltem a felújítást, boltokba rohangáltam, jöttem-mentem. Emellett semmi rosszullétem nem volt, apró émelygés sem, nemhogy hányás... Ráadásul iszonyatosan boldog voltam végig. Szóval ha valaki azt mondta volna, hogy sajnál, biztos totál hülyének néztem volna 😀)

szept. 4. 14:41
 2/20 anonim ***** válasza:
85%
Nyugi, én is hasonlóan irtóztam az egésztől. Aztán valami átkattant, most 34 éves vagyok, 1-2 hét és szülök. Egyszer sem hánytam a terhességem során, jöttem-mentem, alig híztam és konkrétan IMÁDOM a hasamat ^^
szept. 4. 14:44
 3/20 anonim ***** válasza:
21%
Szoktak mondani ketto helyett eszik. Nem szivja el a tapanyagot es semmit se :D a fogaid se azert romlanak ilyenkor mert a baba elszivja a kalciumot hanem azert mert tobb egeszsegtelen dolgot eszel iszol.
szept. 4. 14:47
 4/20 anonim ***** válasza:
77%

#3 semmi édeset, sütit, csokit nem ettem terhesség alatt, mert nem szeretem. Fogorvoshoz is jártam, igaz csak évente.

De a terhességre kettő fogam ment rá.

Nem kell kettő helyett enni, az tényleg hülyeség.

Terhes nőktől nem mondom, hogy irtóztam, de más idegen gyerekei egyáltalán nem érdekeltek, most se :)

Nem akarok terhes nő pocakját simogatni, meg nem olvadok el az utcán, de cuki gyerek!

Nem fog változni, és nem is kell.

Más terhessége, gyereke neked nen kell csodásnak lennie, majd a sajátod az lesz.

szept. 4. 14:56
 5/20 anonim ***** válasza:
76%

3!

Gyűlölöm az édességeket. Fogorvoshoz fél évente járok. Terhességek alatt vitamint marékkal szedtem kb. Négis a 2 terhesség 4 fogamat elvitte....

Semmivel nem ettem többet, mint a terhességek elött :D

Amúgy én nem éltem meg tehernek. Szerettem az egészet

szept. 4. 15:02
 6/20 anonim ***** válasza:
76%

Nagy valószínűséggel meg fog változni. Egyébként NYILVÁN nem szívja el az összes tápanyagot...csak amire szüksége van.

Célszerű egyébként külön kálciumot szedni a terhesség alatt, nekem az orvosom mondta, hogy szedjek kálcium tablettát, nem is lett semmi baja a fogamnak.

szept. 4. 15:03
 7/20 anonim ***** válasza:
68%
Engem nem taszítottak a terhes nők, de abszolút nem láttam őket sosem gyönyörűnek vagy vonzónak. Amikor terhes lettem, valahogy természetes lett az egész folyamat, ez volt az ára, hogy anya lehessek, ami 100%-osan megérte az egészet. Ennek ellenére terhesen sem láttam magam egyáltalán szépnek, nagyon zavart a hízás és hogy nem úgy néztem ki, mint önmagam. Persze szülés után minden helyreállt, és ahogy írtam, nagyon megérte. :)
szept. 4. 15:39
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan éreztem, mikor terhes voltam mégsem jöttek ezek a negatív érzések és gondolatok, amikről azt hittem hogy fognak.

Nagyon természetes érzés volt az egész folyamat és egészen lassú, így bőven van idő hozzászokni a változásokhoz, nem hirtelen van egy gyerek a hatalmas hasadban. Észrevétlenül növekszik.

szept. 4. 15:40
 9/20 A kérdező kommentje:

1-es, 17 éves lány vagyok. :)

Egyébként tudom, hogy bőven vannak olyanok is, akik imádnak terhes lenni, szóval nem akartam általánosítani, hanem csak a saját véleményemet írtam le, de simán lehet, hogy pár év múlva teljesen megváltozik a véleményem, és más szemüvegen keresztül fogom látni ezt a dolgot. 😊

2-es, gratulálok a babához!

szept. 4. 15:55
 10/20 A kérdező kommentje:
5-ös, biztos vagy benne, hogy a terhesség miatt mentek tönkre a fogaid? Mert nem törvényszerű, hogy amiatt.
szept. 4. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!