Szeretnék egy kis segítséget kérni. Tudtok nekem segíteni?
Béta HCG - 3480,71 IU/L lett nekem.
Kicsit össze zavarodtam, mert 5,00 IU/L referencia tartomány.
Tudtok ebben nekem segíteni, h ez terhesség e és ha igen akkor hányadik hét.
Köszönöm.
Szerintem ez terhesség, de a hetet nem lehet pontosan belőni ennyiből.
A ref. tartomány szerintem ebben az esetben azt jelenti, hogy 5-ös érték alatt terhesség nélkül, normál esetben is lehet a hcg (mivel az egy egészséges, nem terhes női szervezetben is ritkán 0).
A terhességi hetet pedig az utolsó menstruáció első hetétől számolják, ha esetleg rendszertelen ciklus miatt ez nagyon eltérne a valós időtől, akkor legkésőbb a 12. heti genetikai UH-on korrigálják.
Hát terhességi hetet ugyan nem lehet belőni, de azért nagyjából, 4-5hét közé lehet tenni. Tehát kb max 1 hete késik. De van akinek 2 nap késésnél is ekkora... én alacsonyabb értékekkel szoktam rendelkezni, egy hét késésnél még 1000 alatt voltam. Másik pedig már 4000 felett szoktak.
Szóval az tuti, hogy elindult a terhességed, de, hogy mi lesz belőle, az majd uh-n kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!