Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki barnázott enyhén...

Valaki barnázott enyhén amikor megtudta hogy terhes?

Figyelt kérdés
aug. 26. 10:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Van aki igen, és normalis .

Van aki nem.

Van aki igen és bajt jelenthet .

Minden nő más , minden test más , ahogy minden terhesség is.

aug. 26. 10:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

10 hetes körül.

Nem jelentett problémát.

aug. 26. 11:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél a barnázás miatt csináltam tesztet, ő nem fejlődött jól, missed ab lett a 8. hét körül.

A fiammal a 7-8. hét körül volt barnázás, ott végül nem volt gond.

(Progeszteront mindkettőnél kaptam, az elsőnél szájon át, a másodiknál hüvelyi úton, már a pozitív teszt után egyből.)

aug. 26. 11:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindháromnál barnáztam, sőt volt hogy véreztem. 12. hét után elmúlt.
aug. 26. 15:35
 5/12 A kérdező kommentje:
De csak a menstruáció idejében volt barnázgatás?
aug. 26. 15:38
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tudom, hogy pintosan mikor volt barnázás, de az biztos, hogy össze-vissza. (3. vagyok)

Én úgy értelmezem, hogy a többieknek is hasonló volt, a 10. hét pl. valószínűleg sehogysem jön ki a menstruáció idejére.

Off: ha engem kérdezel, akkor ez az "emlékszik a szervezet" csak egy téves hiedelem. Egyrészt a szervezet nem emlékezetből csinálja dolgokat, hanem hormonok hatására, terhesen pedig más hormonok termelődnek, mint nem terhesen.

Ebből kifolyólag a vérzés terhesen sosem normális, főleg hogy a menstruáció a méhnyálkahártya leválása, ami terhességgel összeegyeztethetetlen, hisz oda ágyazódik be a zigóta.

Szóval az, hogy valaki pont akkor vérzik, mikor meg kellene jönnie, az leginkább véletlen (velem is ez volt az elsőnél, de nem volt pontos a ciklusom, szóval így először hihettem menstruációnak, hiába nem az volt).

aug. 26. 21:11
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem jött meg, és a következő hónapban amikor meg kellett volna jönnie, aznap barnázás volt. 1 nap.
aug. 26. 21:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az aktuális mensi előtt 4 nappal igen nagy mennyiségű barnázásom volt. Azthittem hamarabb akar megjönni, de másnapra elmúlt. 2 nap múlva újra jelentkezett, csináltam egy tesztet, az már elég erős pozitív volt. Azthittem baj van, nőgyógyász aztmondta akkor hogy sajnos ilyen korai terhességnél nem lehet még eldönteni mi a helyzet. Pár napig eltartott, aztán egyszer egy igen erős hüvelybe, és végbélbe nyilaló fájdalmat éreztem, és sötét piros vér kezdett el az addigi barnázás helyett ürülni. Megvoltam győződve róla hogy elvetélek, mert felegyenesedni nem bírtam annyira fájt. Egy hét múlva mentem orvoshoz, akkor már.8 hetes 2 napos volt a baba, erős szívhanggal. :) ma vagyok épp 38 hetes 4 napos, és minden rendben hálistennek. Várom hogy kibújjon. 🥰🥰🥰 úgyhogy nekem volt minden, mégis pozitívan alakult a dolog hálistennek. 🙏🙏🙏 már csak pár nap és velem lesz 🩷
aug. 31. 08:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kellett volna megjönnie, csináltam tesztet, mert épp fogorvoshoz mentem, de negatív lett. Utána 4 napra rá véreztem, de teljesen rendes pirosan, darabosan, így gondoltam, na ez a hónap nem jött össze és már valami hormongondom is van a rástresszeléstől. De estére elállt és úgy is maradt másnap is. Na akkor reggel csináltam még egy tesztet és az nagyon halvány pozitív lett. Utána még néha volt valami extra halvány rózsaszín, így hétvége lévén elmentem az ügyeletre, hogy biztos felírnak progeszteront. 3 órát vártam, csináltak vérvételt a HCG miatt meg vércsoportot, de UH-n nem láttak semmit. Mondták, biztos méhen kívüli, várjam meg az orvost, majd értelmezi leletemet, hiába magyaráztam, hogy szerintem csak azért nem látszik, mert még kicsi, és azért jöttem igazából, hogy nem kell-e progeszteron. Aztán úgy 8 óra étlen-szomjan ülés után, mert közben valakit tényleg méhen kívülivel hoztak be mentővel és őt műtötte az egy szál orvos (közben mellettem meg nagyon vérzett egy kismama folyosón :( szóval elég megrázó élmény volt), végül hazamentem saját felelőségre, amiért jól le lettem szidva még az ambuláns lapon is (amit otthon tudtam aztán ugye csak letölteni). Aztán 5 nap múlva már látszott UH-n magánban, jó helyen volt, vérzés azóta sincs, már a 3. trimeszterben vagyunk. És ő lesz a harmadik gyerekem, a másik kettőnél egyáltalán nem volt ilyen kaland az elején, csak simán nem jött meg.
aug. 31. 11:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Igen. Teszteltem délután az aktuális menzesz napján (bulizni mentünk és tudni akartam, hogy ihatok-e egy sört vagy inkább ne) pozitív lett. Este barnáztam, aztán elmúlt. 2 héttel később 6+2-nél hajnalban erősebben barnáztam, ügyelet, szívhang is volt, elküldött egy marha kedves doki, hogy "menjen haza, vetéljen el csendben!". Még aznap jelenés a saját dokimnál, aki progeszteront írt és szigorú fekvésre intett és táppénz.

Itt szuszog mellettem a ma 6 hónapos gyönyörű kisfiam.

aug. 31. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!