Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha valaki kiskorú kis mama...

Ha valaki kiskorú kis mama lesz de a 14 élet évet be töltötte , muszáj mindenképp hozzá tartozónak be menni a szülésre a szülőszobára ? Vagy lehet önálló döntése a kismamának ebbe?

Figyelt kérdés

aug. 22. 23:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Be kell menni vele, és a szülőjének is alá kell írnia a beleegyező nyilatkozatokat és tájékoztatókat. De nem dönthet semmiben, pl. ha a kiskorú fájdalomcsillapítót akar, akkor nem mondhatja azt, hogy ne kapjon.
aug. 23. 12:55
 12/20 A kérdező kommentje:
#6 A kismama 15 éves januárban tölti a 16-ot.
aug. 23. 13:39
 13/20 A kérdező kommentje:

#7 mint kívül álló személy szerintem semmi közöd ahoz , hogy ez a kismama hogyan tervezi el tartani a babáját, de mivel ennyire kiváncsi vagy, nem a semmire szül és nem szülei nyakára.

Tovább tanul a baba mellett , nem fog ráadásul meg szakma nélkül sem maradni , ameddig kell a szülei biztosítják az anyagi helyzetet mer vállaltak ezt a helyzetet az unokájuk és a gyermekuk érdekében .

Nem a semmire tervez a kismama amint a saját lábára tud állni és önállóan eltartani azt fogja tenni .

Ne aggódj ennyire .

A szüleit meg nyilván ott szeretni tudni a kórházban de mindenki saját maga dönti el hogy a nagy fájdalmak és intim pillanatok között szeretne e valakit maga mellett tudni , meg főleg mindenki eldönti akarja e hogy bármelyik szerette olyan szenvedése és állapotba látsa .

Utoljára pedig szerintem nem az a kérdést vetettem fel ,hogy “egy kiskorú hogyan tervezi el tartani a születendő gyermeket és hol tervez vele élni ,,

aug. 23. 13:45
 14/20 anonim ***** válasza:

Jajj most esett le, hogy te arra gondolsz, hogy konkrétan a szülő végignézi ahogy a kiskorú gyereke szül... Nem, az nem kötelező, és ha a 15-16 éves lány nem szeretné, nem mehetsz be az intim pillanatokban. Amúgy is csak egy hozzátartozó lehet bent, talán a gyerek apjával szeretné megosztani az élményt. A leendő nagyszülők pedig kint a folyosón várakozhatnak, illetve a vajúdás alatt és ha már megvan a baba, szükség esetén lehet cserélni és bemenni hozzá. Ha úgy alakul hogy császármetszés lenne, akkor az egyik szülőnek is alá kell írni a műtéti beleegyezőt, habár életveszély esetén ettől eltekintenek.

Egyénként ha a lányt pl. elvenné a párja, akkor azonnal nagykorúvá lenne nyilvánítva és aláírhatna mindent egyedül.

Ez nem a kérdéshez tartozik, de kérdező, ha te vagy a kismama, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy leérettségizel és utána szerzel egy normális szakmát vagy levelezőn elvégzel egy egyetemet, hogy később el tudd tartani magatokat egy normális életszínvonalon.

Anyám is kiskorúként szült engem, ő nem igazán foglalkozott a tanulással utána, illetve engem okolt, amiért nem jött össze neki semmi, meghízott, terhességi csíkjai lettek, a fogai tönkrementek, a fiatalsága elment azzal, hogy gyereket nevelt, nem volt ideje élni, bulizni...

aug. 23. 14:20
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
10es ez az gondolom a 6. purgyé után a kis lakatos eszmeráldá is megnyugodott hogy jár a összes segílyke.
aug. 23. 18:28
 16/20 anonim ***** válasza:
37%

13as igen úgy könnyű ha mással fizettetem a gyerek eltartását, remélem okos kislány vagy és 18 éves korodra meglesz a 3 gyerek és a 6 osztály.

Ha saját pénzre vállalnád nem lenne ekkora mellényed mert csak megcsinálni tudtad egyedül egy használt cumit se tudnál neki venni.

Én elásnám magam a szégyentől ha ilyen buta felelőtlen gyerekem lenne. Bár a kérde4ző népcsoportjában mondjuk büszkeség ha 35 évesen már nagymama az ember és több gyerekre jön a csáládika.

aug. 23. 18:31
 17/20 A kérdező kommentje:

Nagyon sok okos ember van ittt!!

A kismama most megy a 10.-dik osztályba szóval kedves #16 nyugi nem hogy a 6 hanem a 8

általánosa is meg van neki .

Csak azt nem értem egyes embereket mer zavar ha a lány más pénz tárcáját a szül? Nem a tiétekre de akkor mer van vagytok felháborodva , meg nem nektek kell támogatni stb

De szerintem mindenki a saját haza körül soprogessen először

aug. 23. 19:34
 18/20 A kérdező kommentje:
*tárcájára
aug. 23. 19:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Azt visz be magával az anya akit, akar. Legyen 18 felett. Legtöbb kórházban 1 főt engednek csak, van ahol 2-t. Ha az apa is 18 alatti, akkor remélhetőleg megengedik,de nem biztos, hogy ő menjen be. (Viszont ha 18 feletti, akkor nem kell a babának gyám) Ha a szülő nő nem akarja a saját anyját vinni, akkor nem kènyszerítheti senki.
aug. 23. 20:40
 20/20 Justinianus ***** válasza:

"de a 14 élet évet be töltötte , muszáj mindenképp hozzá tartozónak be menni a szülésre a szülőszobára"

Miért, ha nincs még 18 éves, akkor nem tudja egyedül kinyomni a babát?

Nem a hozzátartozó fog neki segíteni, hanem az orvos/szülésznő.

aug. 24. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!