Ha valaki kiskorú kis mama lesz de a 14 élet évet be
töltötte , muszáj mindenképp hozzá tartozónak be menni
a szülésre a szülőszobára ?
Vagy lehet önálló döntése a kismamának ebbe?
1/20 A kérdező kommentje:
Ezt a szavazást amit ki ad az oldal véletlen tettem be ne torodjetek vele🥹
A kiskorú kiskorú.
Mondjuk, az anyjának.
aug. 22. 23:22
Abban igen, a gyámságban nem.
aug. 22. 23:35
4/20 A kérdező kommentje:
Persze nyilván a gyámság és a többi dolog a szülöre hárul és neki kell vállalni.
Csak tényleg az érdekelne hogy szülésnél nyilván ott kell lenni , de be a szobára is be kell e menni?
Szerintem, és remélem hagyják dönteni a szülő nőt, akkor is, ha nincs még 18. Egy darab 18 feletti kísérő mindenhol mehet, (van, ahol engednek többet), de nem muszáj, hogy a fiatalkorú anya a saját anyját vigye, akkor sem, ha ő lesz a kisbaba gyámja.
Csak legyen B terv arra az esetre, ha megsértődne emiatt és mègsem vàllalná a gyámsàgot. Mármjnt, hogy akkor ki legyen a gyám. A szülèsnél semminkeresnivalòja olyannak, akit a szülő nő nem akar odaengedni, főleg ha zsarolással jutna a szülőszobára.
aug. 23. 00:04
Ha még nem töltötte be a 14. életévét a teherbeesés napján, akkor ez egyéb kérdéseket is felvet...
Ez a kislány 14 éves és 10 hónapos, vagyis majdnem 15 éves?
aug. 23. 06:02
És szülés után miből tervezi felnevelni a gyerekét és hol tervez vele élni? Mert gondolom nem azoknak a nyakán akiket még a kórházban se akar maga mellett látni.
aug. 23. 06:43
Miért kell ilyen ellenséges hangot megütni, #7? Felnőtt nők között is van bőven, aki senkit nem akar szülés közben a szülőszobában csak az egészségügyi személyzetet. A szülés egy intim, kiszolgáltatott helyzet, az anyuka érzelmi állapota is befolyásolja a lefolyását. Ha egyedül akar lenni közben, az nem jelenti azt, hogy utálja a családtagjait. A család izgulhat kint a váróban és ugyanúgy szinte rögtön láthatja a babát.
aug. 23. 10:11
#7 miért kell egyből azzal jönni, hogy másnak a "nyakára szül" meg másokon élősködik?? Nyilván ha kiskorú, akkor nem segítség nélkül fogja nevelgetni meg nem megy albérletbe lakni. Gondolom a szülőkkel átbeszélték a lehetőségeket és így döntöttek. Én is támogatnám a gyerekemet ilyen helyzetben. Nem arról van szó, hogy megszüli a gyereket, aztán kalap-kabát anyuka lelép és ott marad az unoka a nagyiékkal. Van ilyen ismerősöm. Megszületett a gyerek, anya kiment külföldre dolgozni, gyerek meg itt maradt mamával. Na az én szememben ezt jelenti, hogy valaki nyakára szülni.
aug. 23. 11:12
Nekem van egy távolabbi rokonom, aki 15 évesen szült. Úgy alakult. Soha nem mondták a szülei, hogy a nyakukra szült. Nem ölették meg vele a babát sem. Segítettek mindenben, amiben csak tudtak.
aug. 23. 12:53
Kapcsolódó kérdések: