Kisfiam megkapta a bárányhimlő elleni védőoltást. Elkaphatom tőle?
13.5 hetes terhes vagyok és kisfiam ma kapta meg a bárányhimlő elleni védőoltást. Én elkaphatom tőle? Nem tudom voltam e bárányhimlős. Hivatalosan nem, de voltam kiskoromban bárányhimlősök között és nem jött ki semmi. Elvileg anyumnak azt mondta a gyerekdoki anno hogy valószínűleg elkaptam csak nem jött ki rajtam.
Elkaphaton tőle? Második trimeszterben sok bajt tud okozni, ha elkapnám?
Ha ez így működne akkor nyilván beadták volna úgy is hogy tudják hogy te elkapod és még gondot is okozhat a terhességed közben...
Csak egy picit gondolkodj.. Akinek beadják szerinted nem kapja el? De erről szól ez a fajta oltás. Elkapja csak épp egy legyengített (módosított) vírust ami egyébként nem tud tovább fertőzni és egészséges emberekben ritkán okoz tűneteket. Így a szervezeted "megtanul" védekezni az ilyen fajta vírus ellen. Ha tudna is fertőzni akkor gyakorlatilag csak olyan lenne mintha megkaptad volna az oltást ergó semmi bajod nem lenne.
Aaaa....értem. a gyengített vírusnál azt hittem hogy élő vírus csak valahogy le van gyengítve. Akkor gyakorlatilag ha rajta jön is ki valamilyen tünet pl pötty, akkor attól sem kell tartanom, ha jól értem. Köszönöm a válaszokat!
Mióta gyerekem van esküszöm butább lettem, de terhesen még rosszabb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!