Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » GYES vagy TÁPPÉNZ melyiket...

GYES vagy TÁPPÉNZ melyiket igényeljem?

Figyelt kérdés

januárban lejár a GYED-em és igénylnem kellene a GYES-t.

de közben megfogant a kistesó és veszélyeztett terhes lettem így hát táppénzre is mehetnék. mit csináljak?

2009. jan. 6. 20:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A táppénzt igényeld,mert az több.Mármint ha az anyagiakra értetted pontosabban.
2009. jan. 6. 20:41
 2/7 A kérdező kommentje:
igen arra azt én is tudom hgoy az több csak azt nem tudom hogy igy lehetséges e? mármint hgoy a gyest ne ma táppénzt igen
2009. jan. 6. 20:50
 3/7 anonim ***** válasza:
19%
írasd ki magad s igényeld meg gyest is, kapod a kettőt simán sokan vannak így
2009. jan. 6. 21:04
 4/7 A kérdező kommentje:

de akkor mi lesz a születendő bab után kapott gyed alapja

jelenleg bruttó 140 000-re vagyok bejelntve

2009. jan. 6. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom,hogy Gyes alatt nem lehetsz táppénzen. Az alap pedig a 140-nek a 70%-a!
2009. jan. 6. 21:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyes és táppénz egyszerre nem lehet!

Csak egy gyerkőc után kaphatsz ellátást.

Amelyikkel nagyobb összeget kapsz, azt igényeld, de szerintem a táppénz több :)

2009. jan. 6. 22:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Én ugyan nem voltam veszélyeztetett terhes, mégis táppénzre mentem, mondván az több.. és végülis ha utána számoltam jobban jártam.. de: a születendő babás utáni gyed ( ha nem volt előtte évben jövedelmed normális esetben a nyugdíjminimum kétszeresének a 70%... sajnos ha táppénzre mész akkor az első két hetet a munkáltató fizeti és az bizony jövedelemnek számít.. csak ez a rendes jövedelmed 80%-nak a 70% lesz.. nekem 138 ezres bruttó után most táppénzes terhességgel 68-70 ezer a gyedem.. szóval az hogy jobban jársz-e attól függ hány hónap van még a szülésig. ha nem túl sok akkor jobb a gyes mert a gyeded magasabb lesz...remélem érthető volt amit leírtam.. igyekeztem.. én is ebbe ahibába estem de végülis jobban jártam a táppénzzel, mert 8 hónapig vettem azt igénybe..

2009. jan. 7. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!