Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen hazamenős ruhával...

Milyen hazamenős ruhával érdemes készülni augusztusi babának a kórházba?

Figyelt kérdés

Augusztus közepe-vége felé várható, szóval lehet, nem lesz már olyan meleg, de lehet hőség is. Az nem opció, hogy utólag hozza be valaki, szóval úgy kéne készülnöm, hogy minden esetre legyen, de ne vigyem a fél házat.

Kérdés még a "fényképezős ruha". Én azt gondolnám, 40 fokban elég egy body is, de mindenhol azt hallom, hogy a kórházban az újszülötteket még agyon öltöztetik. Ilyenkor is kell például sapka??? Kisfiú amúgy, nekik nehezebb. Az ilyen hajpántos-hercegnő ruhás kombók kiesnek😂

Köszönöm, ha segítesz ötlettel vagy tapasztalattal. Első gyerek persze😅

jún. 17. 12:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
22%
Kórházi ruha alatt azt érted ad a kórház? Én mindenképp sajátot használtam, mert unokaöcsém a kórhàzi ruhától kapott bőrfertőzést - rossz családi emlék.
jún. 17. 12:51
 12/22 anonim ***** válasza:
45%
És hogyan mész haza a kórházból? Mert elvileg a hordozót nem lehet ott tárolni meg rakosgatni, valakinek be kell hoznia.
jún. 17. 12:51
 13/22 A kérdező kommentje:
#9!Semmi gond. Jó is, hogy felhoztad. Tena eldobhatós bugyim van 1 csomag. Arra mindenki azt mondja elég. Mellé milyen betétet vennél, arra az időszakra, amikor már nem kell bugyi, de azért még kell valami, ami sokáig bírja?(Alapból tampont használok, betétet max.biztonsági tartaléknak szoktam berakni, amire jó a vékony is, így egyáltalán nem tudom, mi a jó nedvszívó képességű.) Always-t nem bírom, ill.csak pamut bevonatú lehet.
jún. 17. 12:58
 14/22 anonim ***** válasza:
82%

A legtöbb kórházban adnak ruhát, nem kell bevinni mást, mint amit fotózásra, hazavitelre szán.

jún. 17. 13:00
 15/22 A kérdező kommentje:
#12! Igen, ez is jó kérdés. Ezt még megkérdezem a kórházban, mert lehet, hogy engedik. Nyilván én nem tudok érte hazamenni. Szóval mit gondolnak, hazahoznak vagy adnak egy apukát? Gondolom, egyik se, szóval kuss. Így tudom megoldani és kész.
jún. 17. 13:02
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mondjuk csak a tena pants vált be az első pár napban, minden másból kifolyt minden. Annyira hogy már nem is a wc-re jártam pisilni, hanem a zuhany alá kb, vagyis pisi után rögtön a zuhany alá mentem lemosni magam, mert amúgy esélytelen volt.

Kb 5-6 nap után ment a tena betét, aztán az éjszakai még jó 1 honapig, mire a nappali betét még egy hónapig. Szóval kb. 2 honapig jött valami.

A hordozóról... Megkérdezhetem hogy tervezel hazajutni a babával? Apát nem fognak adni de kell egy kísérő, szerintem egyedül 48 órával szülés után nem fognak hazaengedni egyedül.

Egy szomszéd, barát, ismerős, valaki fog kelleni, akkor is ha végül a hordozót pakolásszák a kedvedért.

jún. 17. 14:57
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hív egy taxit és az hazaviszi. Biztos így csinálják.
jún. 17. 17:47
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Augusztus végi a nagyobb gyerekem. Vihar utáni lehüléssel érkezett, 20 fok volt, amikor hazamentünk, közvetlenül előtte meg 40.

Rövid body plusz vékony pamut rugi volt a hazaútra a szettje, plusz takaró.

Ha 40 fokban megyünk haza is ugyanez lett volna, kivéve a takaró, mert a naptól védeni kell, azt meg hosszú vékony ruhával a legegyszerűbb.

Otthon egy héttel később egyébként már csak egy szál pelenkában volt, mert ismét felmelegedett és nem bírta több ruhában

jún. 17. 17:54
 19/22 A kérdező kommentje:

#16! Hát, akkor minek engednek haza, ha szerintük nem vagyok olyan állapotban, hogy egyedül be tudok ülni egy taxiba?😂 Mit gondolnak, otthon hogy fogom ellátni a gyereket? Személyzetem van?

Nem tudom, ki visz haza. Van A, B, C tervem, de lássuk be, férjen kívül senkitől nem lehet elvárni, hogy ugorjon, ha füttyentek. LEHET, hogy lesz valaki, aki éppen nem nyaral és nem dolgozik délelőtt, de azért a legtöbben valamelyiket csinálják. Szóval, ha lesz is valaki, nem adhatok 20 embernek kulcsot, hogy hátha pont ő lesz az, aki ráér és hazaugrik nekem a babahordozóért mielőtt bejön értem. Végső eset pedig, igen a taxi. Ők sincsenek erre felkészülve. Szóval a legegyszerűbb az lenne, ha már azzal mennék be. Pontosabban az egyetlen ésszerű megoldás, mert az tuti kell.

jún. 17. 19:35
 20/22 anonim ***** válasza:
41%

Te már most tökös anyuka vagy, imádom hogy így kiállsz magatokért! :)

De, hogy a kérdésre is válaszoljak:

Ha adnak benti ruhát, akkor elég egy rövid body, egy hosszú body, egy rugdalózó, egy hosszú nadrág (harisnyát nem javaslom mert nem tudod majd ráadni az újszülöttre)

vékony takaró vagy pléd.

Könnyű szülést!

jún. 18. 05:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!