Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen hazamenős ruhával...

Milyen hazamenős ruhával érdemes készülni augusztusi babának a kórházba?

Figyelt kérdés

Augusztus közepe-vége felé várható, szóval lehet, nem lesz már olyan meleg, de lehet hőség is. Az nem opció, hogy utólag hozza be valaki, szóval úgy kéne készülnöm, hogy minden esetre legyen, de ne vigyem a fél házat.

Kérdés még a "fényképezős ruha". Én azt gondolnám, 40 fokban elég egy body is, de mindenhol azt hallom, hogy a kórházban az újszülötteket még agyon öltöztetik. Ilyenkor is kell például sapka??? Kisfiú amúgy, nekik nehezebb. Az ilyen hajpántos-hercegnő ruhás kombók kiesnek😂

Köszönöm, ha segítesz ötlettel vagy tapasztalattal. Első gyerek persze😅

jún. 17. 12:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
72%
Kovetem, nekem is augusztu kozepi babam lesz, szinten elso gyerek.
jún. 17. 12:21
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Fiam februárban született, rajta nem volt sapka a kórházban, rövid ujjú body + gatyóban volt, és úgy szellőztettek, hogy a babák a szobában voltak. Nem öltöztették agyon.

Ne készülj több réteg ruhával, ha hűvösebb lenne, sem kell több vmi vékony hosszú ujjúnál.

A fényképezéshez nem tudok hozzászólni, nen volt.

jún. 17. 12:31
 3/22 anonim ***** válasza:
83%
Vigyél egy rugdalózót és egy rövid ujjú bodyt hazamenős ruhának, és ha túl meleg lesz, a bodyt ne add rá. Egy vékony sapka azért kintre mindenképp kell szerintem. Fotózáshoz kisnadrágot és rövid vagy hosszúujjú bodyt vinnék, attól függően, mennyire van meleg a kórházban. Nálunk 28 fok volt bent, első nap beöltöztették a babámat, de második nap már csak egy rövidujjú bodyt adtam rá.
jún. 17. 12:33
 4/22 anonim ***** válasza:
55%

Agusztusban, ha kánikula van sem szabad beöltöztetni a babát nagyon. Bár az ő hőháztartásuk még nyilván más, de semmi nem indokolja a bebugyolálást. Sapkát ne adj rá 30 fokban, mert csak szivatod szegény gyereket.

Szerintem ha a kórteremben 32-34 fok körül van, elég egy hosszúújjú body, meg egy vékony takaró, vagy nyári pólya kinek mi működik.

Vigyél neki átlapolós hosszú bodyból 5-6 db-ot legalább, az elején még bukás nincs nagyon csak kakis baleset.

Vigyél neki talpas nadrágot (5-6 db), azt rá tudod húzni az átlapolós bodykra, ha hidegre fordulna az idő.

Ha esetleg közepesen hűlne vissza az idő 25-27 fokra, akkor rugdalozó is jó ezek helyett (5-6 db).

Azért írok ennyit mert alsó hangon 3 napig bent lesztek, mosni ott nem tudsz stb.

A fotós ruhából szabadon lehet engedni a fantáziát bőven, nem kell klasszikus body feltétlen. Fiúknak cuki horgolt kantáros gatyót láttam. De nézt körül pinteresten, hátha megfog vmi. A fotózás kb 20-30 perc nagyon maximum, annyi idő alatt nem lesz semmi bajuk, ha nem a kényelmes kis kórházi szettben van, hanem mondjuk vmi fotózós szettben. Vigyél esetleg vmi cuki mini plüssmacit, csörgőt ilyesmit, azok nagyon édes kiegészítői a képnek és nem foglalnak sok helyet.

jún. 17. 12:39
 5/22 A kérdező kommentje:

Köszi. Ha viszek egy hosszú és egy rövid ujjú bodyt, egy vékony gatyát, egy rugit és egy vékony sapit, akkor ugye mindenre felkészültem? Ha szerencsém van, nem hányja/fossa össze a fényképezőst abban a 10percben és akkor hazamenni is jó.😂

Már csak a méret a kérdés, mert azért dupla adagot se szeretnék.

jún. 17. 12:41
 6/22 anonim ***** válasza:
78%

Enyém júliusi, 42 fokos szezonban született.

Egy pamut nadrág, hosszuújjú body meg egy rövid ujjú rugdalózót vagy inkább ilyen napozót vittem neki, rovid ujjú nadrágú meg egy kis sapka, textilpelus.

De a masodiknál nem viszem, majd a hordozót úgyis úgy kell behozni, abba beleteszem egy zacsiba.

Gondolom nalatok is apa hozza a hordozót hazamenetelkor.

Nálunk úgy volt hogy felhozta a hordozót, levitte a bőröndömet.

Mire visszaért már felöltöztettem a babát és én is kész voltam, csak a hordozót kellett vinni, nem mindent. 2 trip volt de amúgy csak állt volna a folyosón, az osztályra nem mehet be.

Másodiknál egy ruhát viszek neki a fotózásra, bar mi megyünk fotóshoz privát, ott csak 1et csinálnak róla vagy egyet sem.

jún. 17. 12:41
 7/22 A kérdező kommentje:
#4! Azért kérdeztem így, mert végig kórházi ruhában vannak, csak erre a kettőre kell. (Pontosabban csak a hazamenősre, a fotózásra opcionális.) De köszi neked is😁
jún. 17. 12:45
 8/22 A kérdező kommentje:
#6! Nálunk nincs apuka, azért vagyok ilyen bonyolult.😕
jún. 17. 12:47
 9/22 anonim ***** válasza:
72%

De mondom kérdező ne 1 db-ot vigyél ezekből. Legalábbis a fiam úgy összecsinálta magát a mekóniumos széklettel, hogy hallod a pampers sem állította meg. Anyukának mellettem szintén én adtam bodyt, mert balesetes lett.

A hazavivős ruhát sem kell túlgondolni. Beraksz külön zacskóba egyet, ahhoz nem nyúlsz míg bent vagytok, vagy a férjed hozza be.

Nem kell a fél házat bevinni ez igaz, de vigyél eleget mindenből.

Ebben legyen benne a saját ellátásod is. Tena pants jó barátod lehet, nem kell bugyikkal szórakozni.

Bocsi, ha sok kéretlen tanácsot adtam, de első gyerekkel én nagyon megjártam, hogy keveset vittem (covid volt ráadásul).

jún. 17. 12:48
 10/22 anonim ***** válasza:
72%
Ja bocsi, te vagy egyedül. Ne haragudj, nem olvastam még a másik vàlaszod, mert most jelent meg.
jún. 17. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!