Keresztcsonti fájdalomra masszázs vagy torna gondot okozhat?
Figyelt kérdés
Nagyon fáj hátul a popsi és a gerinc találkozásánál a csontnál, a csípőm bal oldala felé sugárzik és a fenekembe. Járásnál, felkelésnél nagyon benyilal. A masszázs vagy az erre való gyakorlatok ugye nem árthatnak a babának? Van egy masszázspárnám az sokat segített, de erősebb masszírozást nem merek bevállalni és a gyakorlatoktól, nyújtásoktól is tartok egy picit. Azt nem tudom, hogy becsípődés okozza-e vagy a magzat nyom ott egy ideget. De ha ez így marad nem tudom mi lesz. Ülni, feküdni, sétálni is kellemetlen. 18 hetes km.jún. 15. 00:24
1/6 anonim válasza:
Ennyi idősen nekem is voltak ilyen problémáim, én ekkor még bőven eliptikus trénereztem nyújtásokkal. Az enyhitette a fájdalmakat. Szerintem probléma nem lehet a tornával csak a hasad ne erőltesd. Dokit kérdeztem ő ajánlotta is a mozgást.
Mondjuk 4 vesekövem volt görcsel a terhességem alatt(egyik most 39 hetesen) és az se okozott semmit. Sokat bír a testünk.
Kitartást kívánok
3/6 anonim válasza:
Magadnak nyugodtan masszírozhatsz, nem tudod túl erősen csinálni. Szakképzett masszőr számára (nem hétvégi tanfolyamos frissítő masszőr, még csak nem is mezei gyógymasszőr, hanem speciálisan kismamamasszázsra képzett szakember) számára a második trimeszterben engedélyezett a masszázs, de csak megadott helyeken, fogásokkal, kis erővel. A keresztcsontot nem szoktuk. Magadnak nem fogsz ártani, mert érzed a határt. Becsípődés ellen hasznos lehet a cicahátas gyakorlat (négykézláb mozgatod előre-hátra a fenekedet).
4/6 anonim válasza:
Kismamatornára járok, amit lehet csinálni a szülésig nyugodtan. Gerinctorna inkább, csomó nyújtó, csavaró mozdulattal és az én derekamnak nagyon jót tesz. Ezen felül pedig a helyes testtartás (ne dugd ki előre a hasad, hanem próbáld a csípőbe billentve tartani) és a pihentetés a fontos.
5/6 A kérdező kommentje:
#2 Köszi ezt kipróbálom! Hú de jó akkor most megnyugodtam. A masszázspárnától most nagyon bedurrant másnapra, meg rá is tornáztam szóval menni alig bírok. A gócpontot nem sikerült fellazítani, valahol a csont mögött van a becsípődés, a gyakorlatokkal is nagyon nehéz. Cserébe most fáj körülötte mindenhol máshol is. Tornázok rá mindennap egy kicsit, hátha javul valamennyire. Megy mindenkinek a pipa!:)
jún. 15. 10:33
6/6 anonim válasza:
A masszázzsal csak óvatosan, nem jó vérbőséget okozni deréktájékon, nem véletlen, hogy kimondottan kismama masszázson túl más masszőr nem is vállal várandós nőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!