Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 100 koruli a vas ertekem?

100 koruli a vas ertekem?

Figyelt kérdés

Milyen bajt okozhat a 100 koruli ertek szulesnel? 37 hetes vagyok es hat ennyi korul mozog most a vasam. Verszegeny vagyok.

A babanak lehet baja ebbol adodoan??

Most 2x2 maltofert kell szedjek. Hany nap mire felmegy az ertek?

2024. máj. 29. 16:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is vérszegény vagyok, nem tudom mennyivel kezdtem a szülést, de utána 84re esett le. (Az egyiknél. A másiknál is 90 körüli volt.) Ezzel az értékkel sem csináltak semmit, még csak vasat sem írtak fel. Semmi bajunk nem lett, én észre se vettem a szokásos tüneteket sem, majd kicsattantam az erőtől. A védőnő volt az első, aki szülés után a papírról rám nézve megkérdezte, hogy vagyok ilyen eredménnyel, és hogyhogy nem kaptam vénásan bent. Csak akkor kezdtem el szedni a pótlást.

Nem azért írom, hogy senkinek sem lesz baja, de azért az is túlzás, hogy "csoda, ha túléled a szülést". Szedd a vasat, nem lesz semmi gond. Szülés után is szedd még, és majd ellenőriztesd a szintet.

2024. máj. 29. 17:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
38.héten nekem 102 volt, kaptam rá gyógyszert, de nem lett több. Szülés utáni labornál 98 volt, semmit sem vettem észre belőle és nem is lett bajunk, de a dokim mondta, hogy lehetett volna. Azóta szedek gyógyszert, próbálok étkezésnél is figyelni, Iron energy-t is iszok naponta. 7 hete szültem, pár napja voltam gdm kontroll miatt laboron, jelenleg 112 a hgb szintem, ami nem tökéletes, de sokat javult. Szerintem azzal nem ártasz, ha próbálsz minél több vasban gazdag élelmiszert enni, nekem szerintem segített.
2024. máj. 29. 17:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nap? Inkabb honap. Ez nem ugy megy, hogy napok alatt rendezodik. De amugy szerintem nem lesz semmi extra. Baromi alacsony vassal es 90-es hemoglobinnal mentem szulni.

Annyi volt, hogy szules utan sokaig szedultem, de jobb helyeken esetleg adnak venasan vasat, nalam az se volt, bar jobb lett volna, ha a sok szedulest megszuntette volna. Erre majd kerdezz ra. Ha nagyon gaz a helyzet, akkor adnak vert is, nekem vegul ugy iteltek meg, hogy nem kell.

En szedtem tovabb a tablettat, kb olyan 3 honap alatt rendezodott. De terhesseg alatt egyszer nem volt egy normalis ertekem se, pedig en mindent megtettem az ugy erdekeben.

Babanak nem lett baja.

2024. máj. 29. 19:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 100 alatt volt 24 hét környékén kaptam rá tablettát 3*1 kellett szedni,feltornázta 100-110 közé.Alapvetően a babának nem lesz baja.A vitaminhiány a te szervezeted terheli, és tényleg lehet olyan hogy ha vérszegényen szülsz és sok vért vesztessz, akkor vérre lesz szükséged utánna és rosszabbul lehetsz esetleg.
2024. máj. 29. 19:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat.

Most neztem regebbi eredmenyeimet (elozo gyerekeimnel), es volt ahol 115-el mentem szulni.

Most amugy pontosan 105 a hemoglobin ertek. Valamennyit csak segit ha tobb vasat szedek.

Kicsit most felek,mert lehet mar csak 1 het van a szulesig. Remelem nem lesz baj

2024. máj. 30. 05:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, minden rendben lesz :)
2024. máj. 30. 06:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Koszi, remelem🙂
2024. máj. 30. 23:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Rendben volt minden hala Istennek😊
2024. jún. 17. 22:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Szuper, gratulálok! 😊
2024. jún. 19. 00:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom 😊
2024. jún. 19. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!