Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lassú szívhang normális lehet...

Lassú szívhang normális lehet a terhesség elején?

Figyelt kérdés
A feleségem 6 hét 4-5 naposan került kórházba erős vérzéssel, ott megállapították, hogy hematóma van az embrió mellet/körül. Pihenés mellet a hematóma úgy néz ki megoldódik. Az uh-n néztek 6 hét 5 naposan szívhangot számokat nem mondtak, de látszódott, hogy lassú a pulzálás. (talán említettek olyat, hogy 50-et pulzál). Másnapra mondták is a feleségemnek, hogy ne egyen mert missed ab műtét lesz. Másnap reggel az uh-n még mindig volt szívhang vagy pulzálás de lassú nem mérték így a műtét is elmaradt mert élő az embrió. Az orvosok teljesen ellentétes információval szolgálnak, az egyik azt mondja ez nem jó nem lesz jó vége, a másik meg azt mondja, hogy ez nem baj lehet ebből egészséges terhesség. Volt-e már valaki hasonló helyzetben. Lassú szívhang vagy pulzálásból lett-e egészséges terhesség/ gyermek?

#hematóma #lassú szívhang
máj. 28. 08:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Progreszteront kaptam és nekem megmaradt a terhesség.

Viszont van olyan ismerősöm, aki 3x is elvetélt ilyen miatt.

Nagyon változó, hogy kinek marad meg. Szurkolok Nektek, bízom benne , hogy nem lesz szükség missed ab. műtétre. <3

Kitartást kívánok!

máj. 28. 09:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
50-50%. Jó jel szerintem, hogy ennyire élni akar a baba. Pihenjen sokat a feleséged, sajnos mást nem tud most tenni! Hematóma nekem is van, vérzés is, a baba még él nálunk is. 2 terhességnél megmaradt már nekünk, ő lesz a harmadik babánk. Progeszteront szedek, próbálok pihenni és nyugodt maradni. 11 hetes vagyok. Kívánom a legjobbakat nektek is!🙂
máj. 28. 10:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

6+5 naposan voltam elsőnek dokinál, a szív pulzálás 80 körül volt, a doki húzta a száját, semmi konkrétat nem mondott, de azt igen sokat sejtetően, hogy ne rohanjak még a védőnőhöz kiskönyvet kitöltetni. 9 hetes koromra rendelt vissza, akkor már normális 160-170 körüli lett a pulzálás, szóval valószínű akkor indulhatott valahogyan be, azért is volt kevés.

Kérdésedre a válasz, bármi lehet.

máj. 28. 11:15
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nàlam nem volt vèrzès, viszont 2 ultrahang közötti időszak alatt 1 mm-t nőtt csak az embrió(1 hèt telt el a kettő között),bradycard volt màr a màsodik ultrahang során, majd pàr nap utàn sajnos elment.
máj. 28. 11:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos rosszra fordultak a dolgok. Ma volt uh és sajnos az embrió nem növekedett hanem inkább "kisebb" lett, a pulzálás is lassú maradt, de még él. A kérdés már csak az meddig. Semmi jóval nem kecsegtettek. Készülünk a legrosszabbra. Kb csak azért van életben még mert a feleségem minden ilyenkor használatos gyógyszert és vitamint szed. Nagyon szomorú vagyok, a feleségem meg el sem tudom képzelni mit él át. Az elmúlt 2 évben ez a 4. 5. vetélés sorban. Csak az tartja bennünk a lelket, hogy van egy egészséges 3,5 éves gyermekünk. Viszonylag egészséges "normális" életet élő pár vagyunk és olyan igazságtalan ez az egész. Van azért még új a nap alatt, de vészesen fogy a türelem és az energia meg persze fiatalabbak sem leszünk.
máj. 28. 12:24
 6/12 anonim ***** válasza:

5# Nagyon sajnálom. Kitartás. Én 8 hetesen vetèltem el. Most újra terhes vagyok. Első baba lenne. Nagyon várjuk.

Voltatok valami kivizsgáláson ennyi vetélés után? Lehet , hogy valami "banàlis" oka van, pl nem megfelelő minőségű sperma, vagy pajzsmirigy alulműködés stb.

máj. 28. 14:17
 7/12 anonim ***** válasza:

Sajnálom, tényleg nem jók a kilátások...

A habituális vetélés fogalmát már rég kimerítettétek, ezért az újabb próbálkozás előtt mindenképp induljatok el egy ilyen irányú kivizsgálás felé. Magánúton gyorsabb, de költségesebb. Létezik habituális vetélés vérvételi panel, amiből sokminden kiderülhet, hogy hol a baj.

máj. 28. 14:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Az osztályvezető főorvost választottuk terhesgondozásra az első gyermeknél. Maradt is nála a feleségem, magánba is hozzá járt, de mindig félvállról vett minden problémát. A legszebb az hogy most is, ügyel a kórházban ahol a feleségem van és rá se nézett. Ha orvos lennék és a betegem a kórházba kerülne ahol vagyok orvos azért minimum megnézném a leleteit és szánnék rá 5-10 percet, hogy a jelét mutassam, hogy foglalkozok vele! Persze a pár év alatt a közel hét számjegyű "rendelési díjat" azt simán elfogadta! Na de nem akarok vagdalózni attól nem lesz jobb, se könnyebb. Sok esetben a sztárolt orvos semmivel sem több. Meg ez a személytelenség az egészségügyben általános probléma.
máj. 28. 15:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Mindenképp új orvos kell, aki érti a dolgát. Nőgyógyász-endokrinológus. Lehet, hogy egy apróság miatt van ez a sok vetélés.

[link]

máj. 28. 15:45
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os, 7-es! Mi is felismertük a problémát és elmentünk egy másik nőgyógyászhoz és az az orvos a feleségem eredményeire azt mondta hogy jó, de annyira mégsem és kiírta hormonpanel vizsgálatra, csak közbe jött ez a terhesség. Állítólag valami olyan volt, a vizsgálat során hogy a petesejtek bár megértek de nem lökődtek le. És ez az új doki biztos abban, hogy egyenlőre elég csak a feleségem oldaláról vizsgálódni.

Volt bent egy pszichológus a feleségemnél és annak elsírta a bánatát és úgy érzem sokat segített neki ez mentálisan. A feleségem szobatársa is hasonló problémával van bent és ő esetében is ugyanez az vége. Nagyon sajnálom őt is. Bocsánat de férfiként lehet néha nem jól fogalmazok egy ennyire női témában, meg sok mindent lehet nem is jól tudok.

máj. 28. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!