Miért kell abbahagyni a magne B6 szedését a 36. terhességi héten?
Én úgy tudom, hogy pont a görcsoldó hatása miatt "kell" abbahagyni, hogy ne nehezítse majd a vajúdást, tágulást.
Ez a hivatalos álláspont.
Én a saját tapasztalatomról tudok neked beszámolni: első terhességemnél én 39+3 naposan hagytam el a MagneB6-ot, addig kb. napi 3-4x2 bevettem (akkor költöztünk új lakásba, pakoltunk, takarítottunk, én festettem ki a gyerekszobát, és ilyen fizikai terhelés mellett nem akartam/mertem abbahagyni.) A babám 39+6 született meg, igaz, hogy úgy "mentem" szülni, hogy a reggeli CTG és vizsgálat után a doki szépen ott marasztalt, mert már bő 2 ujjnyira nyitva voltam, és a ctg is bejelzett. Én viszont semmi fájdalmat nem éreztem. Ez volt reggel 9-kor, délután 4-re megszületett a kislányom, majdnem 4 és fél kilóval. Szóval, nálam nem lassította és akadályozta a szülést egyáltalán :)
Ez persze az én tapasztalatom csak. Mondjuk a Magne b6 nem is tartalmaz olyan sok magnéziumot. Próbáld ki, hogy mondjuk ha napi 1 szemet szedsz, elég-e a lábgörcs ellen.
Kedves kérdező!
Szerintem meg nem véletlenül mondják, hogy nem lehet szedni a Magnéziumot, de persze ha hosszú, fájdalmas szülésre készülsz, esetleges fájásgyengeség miatt, akkor megfogadhatod a tanácsot és szedd tovább.
Én inkább Kalcium pezsgőtablettát ajánlanék a lábgörcsödre, napi egy vagy két Kalcium Sandoz biztosan enyhíteni fog rajta.
40 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!