Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális hogy nem szeretnék...

Normális hogy nem szeretnék többet terhes lenni?

Figyelt kérdés

37 hetes kismama vagyok. Csúnyán hangzik, de már meggyűlöltem a terhességet. Eddig sem volt leányálom de így a vége fele…. 3 napja nem alszom, iszonyatosan fáj ahogy mozog a fiam, vizesedem, hirtelen behányok ha úgy mozdul, nagyon rondán csíkos lett a hasam, és már iszonyat belefáradtam. Az első két trimeszter is a hányásról meg a szép lassú “ leépülésről szólt”… Már sétálni is képtelen vagyok, ha mégis rákényszerülök, folyton meg kell állnom. Iszonyat szúrásokat érzek. A fiam is picit több 3 kiló , és mivel nem hajlandó befordulni ezért feltehetőleg császármetszés lesz.

Eredetileg nem szerettem volna gyereket, de becsúszott védekezés mellett a fèrjemmel és rábeszélt, hogy tartsuk meg. Ezt a részét nem bánom, de ha tudom mivel jár ez akkor nem biztos, hogy belemegyek.

2024. máj. 14. 05:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
89%
Hogy is látna valami pozitívumot, ha olyan momentán nincs?
2024. máj. 14. 07:38
 12/30 anonim ***** válasza:
88%

9-es pszichológus biztos, de inkább maga körül tenne rendet egyébként. :D

Akik azt írjátok, hogy utána jön a sétagalopp, ti ennyire "nehéz" babát fogtatok ki vagy mi egyébként? Mindkét terhességem tervezett volt, végig problémás és nehéz volt, főleg a vége, utáltam/utálom konkrétan, de mivel ahhoz, hogy gyermeked legyen, nincs más út, így nyilván bevállaltam, szerettem volna. Ettől még sem instabil sem más nem vagyok és tádááááám a szülés után volt a legjobb. :D A 0-24 nem alvás és társait is jobban viseltem, mint az egész 9 hónapot. Sőt, végigcsinálok 8 dackorszakot is mint még egy terhességet, pedig nem volt egyszerű, tehát akik írjátok, hogy utána jön az igazi buli, nálatok sérült a gyerek lett sajnos vagy végül is mi az, ami nehezebb volt, mint mondjuk egy 9 hónapig tartó hányás, rosszullét, vérzések, kórház, stb stb.? Egyébként értük újra bevállalnám, de több gyerek nem lesz nálunk. :) Amúgy rengeteg kismama van most az ismerősi körben, köpködnek így a 36. héten már mind, hogy mikor lesz már a szülés és igen a 4.-et váró is. :)

2024. máj. 14. 08:34
 13/30 anonim ***** válasza:
*4. gyereket váró is, 12# vagyok, javítom.
2024. máj. 14. 08:40
 14/30 anonim ***** válasza:
85%
Ja és kérdező, normális érzések ezek. Lépj be 1-1 kismama csoportba, meglepődnél, hogy több száz nő így érez ebben az időszakban már. Nekem talán 1 ismerősöm van, aki nem úgy volt, de ő soha nem vizesedett, soha nem volt probléma, nem volt keményedés, jósló, nem volt semmi, magzatmozgást elmondása szerint csak este érzett éppen, csak a hasa nőtt. Nos, így én is élveztem volna lehet. :D Majd a szülés sem fájt neki, azt mondta enyhe menstruációs görcs volt, azt se tudta, hogy ez már az, 2 órán belül meglett a lánya. A másodiknál ugyanígy volt végig minden. De azért nem ez az átlag valljuk be. 12# voltam.
2024. máj. 14. 08:43
 15/30 anonim ***** válasza:
85%

4-es, neked meg én gratulálok az empátiádhoz. Rajtad is lenne mit dolgoznia egy pszichológusnak.

Kérdező, teljesen természetes, hogy így érzel, főleg most így a szülés előtt. Amíg a kicsit szereted ill. szeretni fogod, addig minden rendben.

2024. máj. 14. 11:14
 16/30 anonim ***** válasza:
33%

15-ös, ezt a részét elolvastad a kérdésnek: "Eredetileg nem szerettem volna gyereket, de becsúszott védekezés mellett a fèrjemmel és rábeszélt, hogy tartsuk meg." nem a terhesség utálatával van a baj. hanem akarsz gyereket vagy nem? ehhez nem tudok empatikusan állni sajnos. van ismerősöm, aki becsúszott gyerek, képtelen nemet mondani, folyamatos önértékelési problémákkal küzd, állandóan mindenkinek meg akar felelni - hiszen azzal indult az élete, hogy nem akarták, nem várták.

2024. máj. 14. 11:23
 17/30 anonim ***** válasza:
85%
16# Attól még, hogy becsúszott egy gyerek valahol, még szeretheti később és kialakulhat a szeretet. Nem gondolnám, hogy a kérdező emiatt érez így, mert akkor mi nők, akik évekig küzdöttünk és vártuk a picit nem éreznénk így a terhesség végén. Érted? Ezt ennyiből nem fogod tudni leszűrni.
2024. máj. 14. 11:35
 18/30 anonim ***** válasza:
55%

#12! Nyugi, itt mindenki jós 🤣

Veszélyeztetett terhes vagyok, az első trimeszter nagyon problémás volt, végig véreztem. Hetente néztek ultrahangon, de az 1.genetikai előtti 4 hétben már nem. Akkor kiírtam egy kérdést, mert aggódtam, hogy az 1.trimeszterin fog kiderülni, ha már nem is él a babám.

Hallod, majdnem meglincseltek!🤣 Volt már vetélésem, "idős" vagyok és abban a terhességi korban még nagy a vetélés esélye, főleg az "én koromban". Ezt minden orvos elmondta. Értelmesen leírtam, hogy ettől vagyok parás, amíg túl nem leszek az 1.trimeszteren.

De ők már jobban tudták, hogy ez csak rosszabb lesz, mindig paragép leszek, aki tönkreteszi a gyereke életét. Elhordtak mindenféle elmebetegnek, vonuljak elmegyógyintézetbe, a gyereket meg kb.adjam örökbe 🤦🏽‍♀️

Jelentem, 26 hetes vagyok és halálos nyugalommal várom a babámat.😁

2024. máj. 14. 12:57
 19/30 anonim ***** válasza:
66%

17, " Nem gondolnám, hogy a kérdező emiatt érez így, mert akkor mi nők, akik évekig küzdöttünk és vártuk a picit nem éreznénk így a terhesség végén." egy szóval se mondtam, hogy emiatt érezne így. nem ítélem el amiatt, ahogyan a terhessége végén érez, az tök normális, kevesen vannak, akiknek nem nyűg a terhesség a végefelé. én a másik aspektusra reagáltam.

2024. máj. 14. 12:58
 20/30 anonim ***** válasza:
50%

16!

Bakker, mennyi nem tervezett gyerek van a világon, aki védekezés mellett csúszott be. Egyiket se tervezték, különben nem védekeztek volna, nem gondolod?

2024. máj. 14. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!