Cukorbeteg kismamákat miért küldik genetikai uh-ra, milyen rendellenességet néznek?
Figyelt kérdés
2010. okt. 28. 16:46
1/8 anonim válasza:
Nem csak a cukorbeteg kismamákat küldik genetikai ultrahangra, hanem mindenkit a 10-12. hét környékén, aztán meg ha jól emlékszem, a 18. hét környékén.
10. hét környékén pl. Nyitott gerincre, velőcsőzáródási-rendellenességre, Down-kórra utaló jeleket néznek (nyaki redő vastagság, a baba orrnyergének mérete)
2/8 A kérdező kommentje:
Múlt héten volt a 12 hetes uh mindent szűrést elvégeztek és rendben volt, ráadásul 4D-re mentünk, most vagyok 13 hetes és a jövó héten kell mennem máshová a cukorbetegségem miatt.
Azt gondoltam azért mert esetleg a szívét is megnézik. Van valakinek tapasztalata?
2010. okt. 28. 17:02
3/8 anonim válasza:
Nálam 18 hetesen nézték meg a szívét a babának tüzetesebben, de hál'Istennek semmi kórosat nem találtak. Majd 6 hetesen nézték meg a szívét a gyermek kardiológián, uh-val. Ott is minden ok. volt.
4/8 anonim válasza:
Első vagyok, szintén cukorbeteg, de engem nem küldtek. Mondjuk én nem vagyok inzulinos, terhesen is csak diétáztam, lehet, hogy ez még nem számít annyira cukorbetegségnek? Te inzulint is kapsz esetleg?
5/8 anonim válasza:
Aki a 4D-t csinálta, az küldött újabb ultrahangra?
6/8 anonim válasza:
Igen, én inzulinos voltam. De lényegében csak terhességi diabéteszem volt nekem is. Vagyis egyébként diétázom, de a terhesség elején nagyon rosszul voltam és kiderült hogy a cukrom éhgyomorra nagyon alacsony, aztán étkezés után meg nagyon felmegy és fent is marad. Ezért kaptam inzulint a szülésig.
7/8 anonim válasza:
Ja, én nem küldtek, csak nagyon ajánlotta a nőgyógy. és a dietetikus is az uh-t. Mikor mondtam hogy mi a helyzet, akkor mindjárt tudta az uh. orvos hogy mit nézzen és el is magyarázta hogy mit kell és mit nem kell látni.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem az küldött aki a 4D uh-t csinálta, hanem a diabetológia. Egyébként én is "csak" terhességi cukros vagyok, az első babámmal csak a 26 héttől és megúsztam napi egyszer 6 egység inzulinnal, ma töltöm a 13 hetet és már napi négyszer szúrok összesen 17 egységet és sajnos azt mondták hogy ez csak romlani fog.
2010. okt. 29. 09:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!