Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbeteg kismamákat miért...

Cukorbeteg kismamákat miért küldik genetikai uh-ra, milyen rendellenességet néznek?

Figyelt kérdés
2010. okt. 28. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem csak a cukorbeteg kismamákat küldik genetikai ultrahangra, hanem mindenkit a 10-12. hét környékén, aztán meg ha jól emlékszem, a 18. hét környékén.

10. hét környékén pl. Nyitott gerincre, velőcsőzáródási-rendellenességre, Down-kórra utaló jeleket néznek (nyaki redő vastagság, a baba orrnyergének mérete)

2010. okt. 28. 16:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Múlt héten volt a 12 hetes uh mindent szűrést elvégeztek és rendben volt, ráadásul 4D-re mentünk, most vagyok 13 hetes és a jövó héten kell mennem máshová a cukorbetegségem miatt.

Azt gondoltam azért mert esetleg a szívét is megnézik. Van valakinek tapasztalata?

2010. okt. 28. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálam 18 hetesen nézték meg a szívét a babának tüzetesebben, de hál'Istennek semmi kórosat nem találtak. Majd 6 hetesen nézték meg a szívét a gyermek kardiológián, uh-val. Ott is minden ok. volt.
2010. okt. 28. 17:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok, szintén cukorbeteg, de engem nem küldtek. Mondjuk én nem vagyok inzulinos, terhesen is csak diétáztam, lehet, hogy ez még nem számít annyira cukorbetegségnek? Te inzulint is kapsz esetleg?
2010. okt. 28. 17:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Aki a 4D-t csinálta, az küldött újabb ultrahangra?
2010. okt. 28. 17:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, én inzulinos voltam. De lényegében csak terhességi diabéteszem volt nekem is. Vagyis egyébként diétázom, de a terhesség elején nagyon rosszul voltam és kiderült hogy a cukrom éhgyomorra nagyon alacsony, aztán étkezés után meg nagyon felmegy és fent is marad. Ezért kaptam inzulint a szülésig.
2010. okt. 28. 17:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, én nem küldtek, csak nagyon ajánlotta a nőgyógy. és a dietetikus is az uh-t. Mikor mondtam hogy mi a helyzet, akkor mindjárt tudta az uh. orvos hogy mit nézzen és el is magyarázta hogy mit kell és mit nem kell látni.
2010. okt. 28. 17:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem az küldött aki a 4D uh-t csinálta, hanem a diabetológia. Egyébként én is "csak" terhességi cukros vagyok, az első babámmal csak a 26 héttől és megúsztam napi egyszer 6 egység inzulinnal, ma töltöm a 13 hetet és már napi négyszer szúrok összesen 17 egységet és sajnos azt mondták hogy ez csak romlani fog.
2010. okt. 29. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!