Milyen kötelező vervetelek vannak most ha valaki várandós?
Aki most vár babát, vagy nemrég szült megtudná mondani milyen vervetelekre kellett elmennie, miket neztek?
Előre is köszönöm!
trimeszterenként 1.
Én 10, 24 és 36 hetesen voltam.
a 24hetes egybe van a terheléses cukorral. A 3. pedig nem lehet a szülésnél 4 hétnél régebbi, úgyhogy elöbb felesleges menni
Az első trimeszterben (12. hétig kell rá elmenni) teljes vérképet, éhgyomri cukrot nézik, vércsoport meghatározást, ellenanyag szűrést és Wassermann vizsgálatot (hepatitis, szifilisz) végeznek vérminta alapján, illetve vizeletmintát kell leadni.
Ha végeztetsz valamilyen genetikai tesztet vagy kombinált tesztet az első UH idején, az egy plusz vérvétel.
A második trimeszterben (24-28. hét közt kell menni) teljes vérképet néznek illetve elvégzik a terheléses cukorvizsgálatot (előzmény vagy panasz esetén lehet előrehozott terheléses vizsgálat is!), vizeletet is kell leadni ekkor is.
A harmadik trimeszteri vérvételre valóban a 36. héten érdemes menni (nekem így is ismételték mind a két szülésemnél terminus túllépés miatt) vizeletet vinni kell, teljes vérkép, éhgyomri cukor, vércsoport meghatározás és ellenanyag szűrés van.
Nincs olyan, hogy kötelezô.
De 3 vèrvetel javasolt a kiskönyv alapjàn.
Trimeszterenkènt 1.
A 2. A cukorterhelèssel egybekötött.
Ha van valami rizikó, akkor lehet több.
Nekem 2 terhelès is volt..16 ês 24. Hèten
Ès a vègèn volt 3 vèrvètel:
2 Nem tùl jó haemoglobin miatt
3.pedig fenyegetô csàszàr miatt., mèg pàr nap volt, hogy leteljen a hònap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!