Apasági nyilatkozat szülés előtt?
Ha az apasági nyilatkozatot megcsináljuk szülés előtt , akkor az anyakönyvi kivonatot már a korházban megkapjuk ? Vagy kipostázzák?
Az is lehetséges,hogy külön kell utána intézni az anyakönyvi kivonatot?
Nem vagyunk hivatalosan házasok, csak élettársak.
Budapest, SoTE I. Fogok szülni.
A sotén nem tudom, hogy van-e kirendelt kórházi anyakönyvvezető, de ha van, akkor azt már rögtön ott meg fogjátok kapni.
Ha nincs, akkor pedig majd a kórházban kapott papírokkal kell bemenni a területileg illetékes anyakönyvvezetőhöz/önkormányzathoz.
De hátha lesz itt olyan anyuka aki a sotén szült, és tud neked pontos infót adni.
"Most kell elkezdeni mert nem 10 percig tart"
Nem, max 15 perc a nyilatkozat.
Az esetek 99%-ban már a kórházban megkapod az anyakönyvi kivonatot
Azért kell hozzá idő hogy bejuss elintézni.
Anno én intéztem az egyik barátnőmnek, akinek nem magyar volt az anyanyelve. Nem csináltam még ilyet előtte.
Kértem időpontot. Mikor kivártuk a sort, akkor mondták hogy nem elég ha jön az apuka, kell a terhes kiskönyvet is vinni. Ami nem volt még akkor, mert nem volt kirendelt védőnője, csak picit később.
Mikor meglett, akkor megint időpont, akkor meg hajadonsági nyilatkozat is kellett kérni a magykövetségen, hogy más országban nem házas a barátnőm. Nem tudom hogy ez magyar állampolgárú hölgyeknél kell-e.
Ez eddig legalább két szabadnap három embernek, plussz a védőnői látogatások, plussz a nagykövetségen tett látogatások.
Mindezt úgy,hogy veszélyeztetett terhes volt.
Végül sikerült elintézni. A kórházban az apa nevén volt automatikusan a baba.
8!
Azért ez nem egy hétköznapi eset...így persze hogy bonyolultabb folyamat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!