4 hetesen ultrahang?
Sziasztok! Volt esetleg valaki, aki kb. 4 hetes terhesen, a nem várt körül ment orvoshoz? Láttak már valamit UH-n? Meg lehet állapítani ilyenkor, hogy méhen belül van-e?
Tudom, hogy nagyon korai, de muszáj tudnom, hogy minden rendben van-e egy korai vetélés miatt. Voltam teljeskörű kivizsgáláson, de csak a napokban lett meg minden eredmény amivel vissza kellene mennem a dokihoz, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan pozitív lesz újra a teszt. 2 éve várunk a babára.
Köszönöm szépen!
4 hetesen SEMMI nem látszik, petezsák sem, tehát nem fogják tudni megállapítani, hogy méhen belül van-e vagy sem.
Teljesen feleslegesen mész. Nem leszel előrébb semmivel. Legalább az 5 hetet várd már meg, ha téged még az is megnyugtat, ha méhen belül van (de az se jelent még fejlődő méhen belüli terhességet...).
Mit lehetne mégis ilyenkor látni?.
Majd a 6.het körül menj orvoshoz.Akkor már látni is lehet majd valamit
Nekem ciklusom 28. napjára volt időpontom egy visszatérő panasz miatt, csak pont előtte teszteltem egy pozitívat.
Egyáltalán semmi nem látszott, még a nyálkahártya is csak 8mm volt. A dokim először láthatóan még el sem igazán hitte, hogy tényleg pozitív volt az otthoni tesztem (pedig amúgy jó erős volt, nem is halvány, de nyilván nem toltam az orra alá 🙂), az UH után még ő is csinált egy pisitesztet ott helyben, ami szintén pozitív lett, ezután írt progit meg visszahívott 1-2 hét múlva (már volt egy missed ab és egy kémiaim előtte).
Tehát nekem nem várt a progipótlással az élő terhesség megállapításáig szerencsére, de ezen kívül nem tudott többet tenni értem olyan korán.
Nem fog látni semmit legfeljebb a megvastagodott méhnyálkahártyát amit menstruáció előtt is látna.
Ha egyébként is mennél a dokihoz említsd meg, hogy pozitív lett a teszted de még az is lehet, hogy meg sem fog nézni ultrahanggal.
Ha ráér még 2.5 hetet a kontroll, akkor tudsz menni egyből terhességmegállapításra is.
Megértem, hogy nagyon aggódsz átéltem én is ezt vetélés után. De ha most megnéz a doki, akkor sem fog tudni megnyugtatni.
Max akkor érdemes most menned, ha pl igazolt progeszteronhiányod van és ír fel pótlást.
1# Ez a “vàrd már meg” hidd el, nem jó kedvemből megyek, hanem egyéb okok miatt, és nyilván így megfogom említeni neki a pozitív tesztet is.. hatalmas a jó szándék benned, kívánom, hogy sose kelljen emiatt aggódnod!
Többieknek nagyon köszönöm a válaszukat!❤️
Nekem épp időpontom volt ràkszűrèsre, a tesztem előtte nap lett pozitìv, pont 4 hetesen mentem. Megvastagodott méhnyàlkahàrtyàt làtott, 12 mm. Azt mondta bàrmi lehet mèg. 5 nap mùlva el is kezdtem vèrezni. Sajnos kèmiai lett.
Következő próbàlkozàsra ùjra terhes lettem, most vagyok 22 hetes.
A kémiain kìvül volt 2 missed abom, az egyiket 12 hetes genetikain vettèk èszre, a màsikat 7 hetesen. 4 hetesen mit làt, semmit nem jelent. De sajnos 12 hètig bàrmi is megtörtènhet, ên sajnos megtapasztaltam.
Most ezzel a terhessèggel is az utòbbi pàr hètben sikerült kicsit megnyugodnom, miòta mozog.
Akkor ne várj, menj orvoshoz
Úgysem lát majd semmit, legfeljebb visszahív két héttel később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!