Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan, mikor mondanatok el...

Hogyan, mikor mondanatok el egy 22 honapos kislanynak, hogy testvere lesz?

Figyelt kérdés

jelenleg 8 hetes terhes vagyok, a korkulonbseg(ha minden rendben megy)2,5 ev lesz.

a csaladnak 12. het utan mondjuk meg, gondolom akkor a gyereknek is meg kellene valamilyen formaban, mert gombolyodni fogok

2010. okt. 26. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát először is nagyon nagy örömmel és lelkesedéssel, mert ha azt látja, hogy Ti örültök, ő is örülni fog. Nálunk csak 23 hónap különbség lett, és értette, hogy mi történik (persze a maga kis szintjén.) Bartos Erika könyvek sokat segíthetnek: Születésem története, vagy Kistestvér érkezik.

Mutass neki fotókat arról, amikor vele voltál terhes, amikor megszületett stb.

Gratulálok babához!

2010. okt. 26. 15:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is kb. ennyi a korkülönbség. Én is megvártam a 12. hetet (bár nálam az elején volt egy kis bizonytalanság, hogy megmarad-e a baba). Sokat beszélgettem vele, hogy milyen volt mikor ő lakott a pociban és elárultam most más van odabent. Együtt jártunk ultrahangra (nagyon imádta, mindig látta hol a baba feje keze stb. még akkor is mikor nem is lehetett kivenni a képről, aztán otthon is eljátszotta) Mi is nézegettünk róla picikori képeket. Igazából akkor kezdett nála összeállni, hogy tényleg van valaki a pocimban, mikor előszőr megrúgta a pici a kezét. :) Végig nagyon lelkes volt. Sok mindent együtt csináltunk és nagyon várta, mikor láthatja igaziból is, nem csk "tv"-n a testvérét. Azóta is imádja. A picuri most lesz 8 hónapos.
2010. okt. 26. 16:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk ugyanez a helyzet, én is 8 hetes terhes vagyok, a kisfiam pedig most lesz 22 hónapos :) Én már most mondogatom neki, hogy lesz kistestvére, meg hogy óvatosan birkózzunk, mert anya pocakjában baba van stb. Egyelőre szerintem nem sok mindent fog fel belőle, majd inkább akkor, ha elkezd gömbölyödni a hasam...

Szerintem sokat kell neki beszélni a kistesóról, hogy ne érje váratlanul, amikor anya hazajön a babával a kórházból. Persze féltékenység lesz valószínűleg így is, de majd elmúlik.

Minden jót nektek!

2010. okt. 26. 16:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, most még nem nagyon fogja fel, de jó beszélni neki róla. Akkor sem fogja igazán felfogni, ahogy egyre nagyobb lesz a hasad, mert nem hirtelen a változás (csak nekünk tűnik annak....) Akkor fogja felfogni, amikor bementél szülni és először szembesül: nem vele foglalkozik mindenki, és "eltűnik" a hasad. Engem a kisfiam nem ismert meg.

A féltékenység elkerülése érdekében nekünk az alábbi tanácsokat adták, amik be is jöttek: sokat mesélni a kistesóról, de továbbra is "körülötte forogjon a világ". A pici megszületése után pláne! Aztán szépen hozzászokik. A másik, hogy megbeszélni vele mindent, amit a kisebbel csinálsz. És mégegy nagyon fontos: A kistestvér hozzon valami ajándékot, amit a nagyobb nagyon szeretne (általában játék).

2010. okt. 26. 19:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

hát mi pont azt akartuk elkerülni, hogy a kistestvér hozzon valami ajándékot. A kistesó volt nálunk maga az ajándék. :o)

Féltékenység a pici 10 hónapos korában kezdődött, amikor a játékokon kezdtek vitatkozni...

2010. okt. 26. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!