Milyen magas vércukorszintnél lehet oxigénhiányos állapot a magzatnál?
Nem az értéktől függ, a lényeg, hogy tartósan ne legyen a vércukorszint magas. Ezért kell a terhességi cukorbetegséget kezelni. Ha neked ez a problémád, ne játssz vele.
Egyébként oxigénhiány nem csak emiatt következhet be.
Szia! Nekem pont ez a bajom. A cukor terhelés azért jó mert kimutatja, ha nem stimmel a cukor. Én is szoktam vétkezni, de már élő számológépnek tartom magam. Mindennek tudoma szénhidrát tartalmát és úgy eszem. De azért néha belefér egy kis csoki. Hozzá kell tennem nekem max. 2 pici kocka elég.
Üdv: 36h km
Ez a 6-6,5 telejesen normális, nem magas, van, akinél alacsonyabb, van akinél nem.
Egyébként nagyon sokszor a 2-es típusú vagy a terhességi diabétesznél nem megy föl édességre a vércukor, viszont, egy idő után egyre magasabb és magasabb lesz a szénhidrátra. De ez persze, azoknál fordul elő, akinél gond van.
Én is figyelem a cukromat szinte a terhességem elejétől és szinte nem ettem édességet. Mióta voltam terhelésesen, a 120 perces 6,7 lett, azóta megengedek magamnak picivel több édességet, viszont picit híztam is (2 hét alatt 2 kg), nem tudom, hogy emiatt-e:) Szóval, az édességre nekem sem megy föl, sokszor van, hogy fagyi vagy süti után 1 órával 5-5,5 az érték. De van, hogyha sok szénhidrátot eszem, keverek dolgokat, akkor föl tud menni 7-re vagy afölé, de ez ritka. Viszont az is igaz, hogy csal a mérőm (Accu-check), mértem a vizsgálatnál és sokkal többet mutatott (vérvétel: 6,7, készülék: 8,3). Érdemes elvinni magaddal a készüléket, ha mész terhelésesre, hogy kb. mennyit csal. Az újjbegyben lévő vér amúgy is régebbi, míg a vénás friss és az adna jó információt. Ezt nem mondják a diabéteszes kismamáknak direkt, de az újjbegyes és a vénás vér között kb. 1 egész a különbség, és sokszor csal még pluszban a mérő.
Ezt nem értem. Édességre nemmegy fel a cukor, csak szénhidrátra? Az édesség nem más, mint tömény szénhidrát.
Kérdező, a cukrod tökéletes.
Nem írtam érthetően. Szóval, ha valaki, akinek gondja van a cukorral, rendszeresen fogyaszt édességet, eleinte sokszor van, hogy nem megy föl utána a cukra, de egy idő után elkezd fölmenni a cukor hatása miatt (sokszor drasztikusan is) más szénhidrátos ételekre is. Amúgy meg egy magnumban pl. nem tudom pontosan, de kb. 25 g szénhidrát van, amíg egy nagy adag spagettiben szerintem több. Vagy, pl. egy darab lindt bonbon 5 g szénhidrát, abból mondjuk eszem 3-4-et, az csak 15-20, míg egy adag tészta, krumpli, stb. sokkal több.
De nagyon érdekes, pl. két zsömlés szendvics után nekem volt, hogy fölment 7,2-re, míg egy tál spagetti és egy fagyi után 6,3 volt. Azóta nem merek zsömlét enni, max. egyet:)
Annyira kiszámíthatatlan, ráadásul a készülék is van, hogy többet mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!