Elvagyok veszve a genetikai vizsgálatok sokaságában. Kitől lehet segítséget kérni?
Sziasztok!
Első várandósságom, a párom és én is először leszünk szülők. A családomban nem is hallottam soha ezekről a drága tesztekről sajnos, nem volt senki ezeken, csak kombinált és genetikai uh-n.
Én mindennek túlságosan is utána olvasok és így találtam ezekre rá. Most vagyok 7 hetes, tehát időpontot kellene kérjünk. Nem tudok dönteni, a férjem rám bízza a döntést mert ő nem ért ezekhez egyáltalán. Nem vagyunk milliomosok de azért kitudnánk spórolni. Nem tudjuk melyik legyen. Ebben a magán nőgyógyászom vajon tud segíteni szerintetek? Ahová mennénk( OMED Debrecen) nagyon sokféle teszt van, trisomy,nifty,prena,panoráma stb.
Vagy gondolkoztam azon is,hogy ha elmegyünk genetikai uh-ra és kombináltra és ha indokolt ők fognak javasolni esetleg plusz tesztet amit célszerű elvégezni?
Rólam annyit,hogy 28 éves vagyok, a családban nem volt semmilyen betegség amiről tudunk. Én viszont eléggé aggódó típus vagyok.
#10!
Köszönöm, én is külföldön élek azért kérdeztem, mert annyi fajta felé van hogy az ember azt se tudja merre menjen 😅
Nagyon szépen köszönöm megegyszer 😘
Nagyon szemet szúrnak az ilyen hozzászólások mint az utolsó is.
Nem, nem elég csak az uh. A 12. heti uh-n jó eredményeim lettek, a doki mégis maga mondta, ez sajnos semmit nem jelent, önmagában kevés, akkor sem ha 35 alatti vagyok, pedig bőven az alatti vagyok!
Ez a kor miatt nem indokolt meg ez a családon belüli előfordulás is kamu, a közvetlen környezetembe szült minden előjel nélkül Down babát egy 27 éves fiatal nő. Uh mindig rendben volt, családban nem volt betegség, gondolta ez elég.
Én pont az ő példájuk miatt csináltam Nipt tesztet. Tudom, nem szűr minden betegséget, de a leggyakoribbakat igen, ami sokat jelent!
11, igen, ez így van, hatalmas a választék. Jól utána kell járni. 🙂
Szívesen, jó babavárást mindenkinek 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!