Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » S. O. S! Jók ezek az eredménye...

S. O. S! Jók ezek az eredmények? Elbizonytalanodtam. :- (

Figyelt kérdés

Kockázat a Down-kór előfordulásra:1:310

Kockázat a 18-as triszómia(Edwards-kór)előfordulására:kevesebb,mint1:50 000.

A teszt negatív.Az a 310 az nem kevés????????

2010. okt. 25. 11:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nemtudom hogy meg e csináltatta.De nemigaz hogy azóta sem vették neki észre!Főleg a 4d-n.Egyfolytában ezen jár az agyam.:-(
2010. okt. 25. 15:34
 12/17 anonim ***** válasza:
a 4D csak babamozi, nem erre alkalmas. a 2d-n látják szépen a szerveit, a nyaki redőt, stb. stb. ha nagyon aggódsz, esetleg megkérheted az orvosod, hogy utaljon be egy genetikai vizsgálatra. semmi extra, csak kifejezetten erre szakosodott emberek megnéznek még egyszer uh-al. gondolom a babát már nem vetetnéd el (meg talán már nem is lehet). ugyanakkor ott van az érem másik oldala: mi van, ha egészséges babát vesznek el azért mert, betegnek hiszik? biztos vannak ilyen esetek is, csak mélyen hallgatnak róla.
2010. okt. 25. 15:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Az eredmények alapján jó. Viszont sajnos tudni kell, hogy ezek a tesztek nem 100%-osak, ahogy az UH sem. Hiszen ezt íratják elá: durva eltérés nem látható, de eltérés nem zárható ki. 100%-ra senki nem fog mondani semmit. A környezetemben is van példa arra, hogy minden eredmény, minden OK volt, és születés után derült ki genetikai rendelellenesség. Én meg vagyok az ellenpélda: több eredményem is arra utalt, hogy valami nincs rendben. A baba azóta teljsen egészségesen él - több mint 2 éves...

Korod alapján tényleg felesleges izgulni, viszont ha a te vagy férjed családjában fordult elő genetikai betegség, azt jelezd a dokinak.

2010. okt. 27. 12:57
 14/17 A kérdező kommentje:
Szia!nem nincs egyikünk családjában sem visszamenőleg sem semmi.Köszönöm a választ!
2010. okt. 27. 13:15
 15/17 Adri baba ***** válasza:
A barátnődnek hogy derült ki 8 hósan hogy down kóros?
2010. okt. 27. 15:04
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát,engem bizony nem nyugtatna meg(számomra kevés).Az én eredményem 1:120 volt,mindenki azt mondta,nem kell az amnio,biztos,hogy egészséges a baba...de én megcsináltattam.Hála Istennek tényleg az lett(már elmúlt 2 éves).A barátnőmnek 1:50 000 volt az eredmény.Na,az már megnyugtatott volna.A következő babánál már nem is fogok ilyen vizsgálatokat csináltatni(végül is ez "csak" kockázatbecslés)egyből a CVS-t vállalom be.
2010. okt. 27. 15:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Úgy derült ki hogy elment a magzatvíz és császár lett a vége.
2010. okt. 27. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!