Bölcsődében dolgozom, lehet valami bajom az első trimeszterben itt?
Ha ennyire táppénzre akarsz menni akkor menj táppénzre.
Amivel számolnod kell, hogy először nem tudnak 9-es kódot adni szívhang nélkül, csak 8-ast,ami nem táppénz, hanem betegszabadság, így rontja majd a CSED-ed és a GYED-ed. Ha januártól emelték a fizetésed akkor az új fizetésből nagyon kevés fog beleszámítódni a CSED-be és a GYED-be, mert a táppénz előtti 180 nap átlagkeresetét fogják alapul venni. (A betegszabadság beleszámít a 180 napba és ugye az csak a fizetésed 70%-a).
Kicseszel a kolléganőddel is, hiszen gondolom nem fognak tudni holnapra leakasztani valakit helyetted így neki kell majd 10-12 óráznia.
Ennyi erővel minden kismamának táppénzre kellene mennie ahogy pozitívat tesztel, hiszen a munkába menet a buszon, vonaton, metrón rengeteg ember van, kisgyerekek is akiktől elkaphat bármit, egy irodában is mindenkinek van olyan kollégája akinek bölcsis, ovis gyereke van és azoktól is elkaphat bármit, sőt a férje se dolgozzon senkinek, hiszen ő is hazahozhatja ezeket.
Szia kérdező! :)
Én is bölcsődében dolgozom kisgyermeknevelőként, jelenleg 8 hetes kismama vagyok, 3 hete vagyok táppémzen és maradok is végig! Nálam egyértelmű volt, hogy nem megyek vissza, közel 2 év alatt sikerült teherbe esnem, és a rengeteg új vírus, lepkehimlő, esetleges baleset emelésből, vagy hasba rúg a gyerkőc egyértelművé tették, hogy ez a helyes döntés. Arról nem is beszélve, hogy sajnos napi szinten begyógyszerezve hozták a szülők a gyerekeket. Viszonylag könnyű helyzetben voltam/vagyok, mert a kollégák, család, védőnő és a nőgyógyász is támogatott a döntésben. Ne foglalkozz senki véleményével, most már te és a kisbabád legyetek az elsők! Én is szeretem a munkám, de mérlegeltem. Persze, ha lesz kistesó, igen... ott lesz a nagyobb tesó, akit emelni kell, de nem mindegy, hogy 1 gyereket emelsz fel egy nap 5x, vagy 8-12 gyereket emelsz fel egy nap 5x, ami a 8 gyerkőccel számolva is 40 emelés/nap. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!