Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, kismamabérlettel...

Kismamák, kismamabérlettel kapcsolatban írnátok?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy mikortól s meddig lehet igényelni? S hol? S így mennyibe kerül a bérlet Budapesten?
2010. okt. 24. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
de milyen kismama bérletre gondolsz?
2010. okt. 24. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Csak akkor vehetsz, ha GYESen vagy, és kell hozzá a MÁKtól igazolás!
2010. okt. 24. 21:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy az akkor jár, ha szülünk. Még kismama vagyok, januárra vagyok kiírva, de barátnőm gyesen van, s mivel engem is érdekel, ezért tettem fel a kérdést. S így a barátnőmet is tudnám tájékoztatni, mert én már hallottam arról, hogy van ilyen, de részleteket nem tudok, s Ő pedig nem tudott róla, s mondtam neki, hogy akkor utána járok.
2010. okt. 24. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia, második vagyok. A szülés ténye önmagában még nem jogosít sajnos a kismamabérletre, csak a GYESen lévőknek jár (mert szülés után TGYÁSon és GYEDen is vagyunk).

A legjobb egyébként ha felmész a BKV honlapjára, vagy érdeklődsz az egyik bérletpénztárnál.

2010. okt. 25. 08:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Csak GYES-en lévő kismamák vehetik igénybe,és csak budapesti lakcímkártyával.És igen,kérik a kincstári határozatot,amivel igazolod,hogy GYES-t kapsz.

A bérlet ára annyi lesz,mint a tanuló-nyugdíjas bérlet.Pontosan nemtudom mennyi,3-4 ezer között van.

2010. okt. 25. 10:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Úgy is írtam hogy jelenleg barátnőmnek érdeklődnék, aki már GYES-en van, s mivel én is fogok szülni, egyértelmű, hogy kapom a Gyest szülést követően. Ezzel tisztában voltam A válaszokat köszönöm.
2010. okt. 25. 22:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat,nem egyértelmű,mert lehetsz Te GYED-en is,amivel viszont már nem vagy jogosult.Azért írtuk így.
2010. okt. 26. 14:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Bocs, ezt viszont nem tudtam. Viszont én sajna csak gyest fogok kapni.
2010. okt. 26. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!