Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan zajlik az abortusz?...

Hogyan zajlik az abortusz? Mit csinálnak? Tényleg bizottság elé kell menni? Mindent szeretnék tudni róla.

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom megtartani a babámat, mert elég nehéz anyagi körülmények között élek. Albérletbe, most keresek munkát, nincs biztos háttér. Ha valaki volt abortuszon, kérlek meséljetek. Köszönöm!
2009. jan. 4. 15:32
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
87%
Énnem a kérdésre válaszolnék.Már mikor látom a válaszok számát,tudom,hogy ehez hasonlo kérdés van,vagy a dohányzás.És már is gyülekeznek az okoskodok,itélkezők.Annyi megválaszolatlan kérdés van,miért nem arra koncentrálnak.Mert itélkezni könnyebb,mint segiteni.Szerintem van elég baja a kérdezőnek,néhány rossz indulatu megjegyzés nélkül is.
2009. jan. 4. 21:04
 22/40 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező! Először is nyugodj meg! Teljesen együttérzek Veled. Én is hasonló cipőben jártam, van egy kisfiam, és a második terhességem elején lelépett a férjem :( Teljesen "lebénultam". Természetesen megfordult a fejemben az abortusz gondolata is, de egy nagyon ledves barátnőm helyretett, hogy ne hozzak egy életre szóló elhamarkodott rossz döntést csak azért, mert pr pillanat kilátástalan a helyzetem. Gondold végig mégegyszer Te is!!! Csak azért mert egy kis ideig (esetleg egy évig is akár) rossz a helyzet, ne vetesd el a Picit, golndolj bele, hány boldog örömteli évet élhetsz át vele később, ha rendeződik a helyzet. Addig pedig kérj segítséget valahogyan (szülők, testvér). Most nem akarok a lelkedre beszélni, eléggé rossz lehet Neked most így is, csak ezt a gondolatot muszáj volt tovább adnom. Én a mésodik Babámat részben ennek köszönhetem!!!

Ha mégis az ab. mellett döntesz, megértem, de én nem vetetném el, csak azért mert most rosszak a helyzet. Remélem segítettem, és nem rontottam a lelki világodon!

A "gyűlölködő" anyukának üzenem, hogy olvassa el a válaszadással kapcsolatos szabályokat.

Üdv: egy Anyuka

2009. jan. 4. 21:51
 23/40 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Természetes még van időm és nagyon jól átgondolom ezt komoly döntést. Még egyszer köszönöm a válaszokat és sok sikert kívánok mindenkinek!

2009. jan. 5. 11:10
 24/40 anonim ***** válasza:
78%
Nekem volt kettő abortuszom (nem vagyok büszke rá, csak hogy sokkoljak 1-2t 'álszentet') úgy történt ahogy az első válaszoló írja bár még akkor 1. 17évesen nekem bent kellet lennem 4 napot és nem volt semmi bajom ,úgy.Első nap felhelyeznek egy tágítót a méhszájba ami fáj szerintem amikor felhelyezik és annak fent kell lenni 24órát.Nekem ettől fájt,görcsölt kb. 5-6 órát a hasam. Majd kaptam egy- két tablettát azt nem tudom miért adták már. Másnap de. amikor mennek a műtétek jött egy nővér aki szólt hogy menjek a műtőbe.Oda bent van az altató orvos pár segítő meg a doki.Fel kell feküdni az ágyra, hasig fel húzzák a hálóinget,a lábadat bele teszik egy kengyelbe amit le csatolnak. Az altató orvos meg kérdezik hány kg vagy, ez azért fontos mert annyi altatót szert ad be. Beszélnek hozzád(és velem ott bent nagyon kedvesek voltak),számolni kell tízig és a köv. kép hogy a kórteremben az ágyadban kelsz.Van alattad egy dupla hajtású lepedő, mert arra vérzel, mint ha egy kicsit erősebben meg lenne. Nekem akkor ´97-ben a plusz két nap csak szerintem meg figyelés volt. A műtét kb. max20perc.Első nap vérzel egy kicsit másnap még egy kicsit aztán barnázol és elmúlik. Hat hét sex mentes egy orvosi kontroll és megy minden tovább testileg.Lelkileg meg neked kell feldolgoznod egyedül. Nekem az első 17évesen szinte fel sem fogtam.A második 22 évesen, ami úgyan így történt már sokkal jobban meg terhelt lelkileg és fáj bár mikor eszembe jut,de az is fájna ha másnak kellet volna adnom ,mert én nem tudom ellátni. Most 28 évesen 19 hetes terhes vagyok. És rem. neki már megtudom azt az alapot adni ami kell és kellhet egy gyerek neveléshez.
2009. jan. 5. 15:54
 25/40 anonim ***** válasza:
80%
én már irtam ide.az utosó válaszoló jól leirta,csak nekem picit más volt.Nekem reggel fél 8-ra kellett menni.fél 10-kor fel helyezték a tágitót,majd 3óra múlva,fél 1-kor szóltak hogy mennyek mert műtenek.Hálóing alatt nem szabad hogy bugyi legyen.fel feküdtem az ágyra,a bal kezemet és a két lábam lecsatolták.a kezem azért mert abba kaptam gyógyszert,meg az altatót.megkérdezték hogy a súlyod,beszélnek hozzd.Ott még a rádió is szólt,és kedvesek voltak.amikor a tágitást csinálták,nekem mindig mondták,hogy mikor mit fogok érezni,vagy akkor éppen mit csinálnak,mivel.aztán a műtét után,egy nagy betétet tesznek alád,és már az ágyban fogsz felébredni,délután meg mehetsz haza.de ahogy olvasom,nem mindenkinél igy van.sok szerencsét.
2009. jan. 5. 16:41
 26/40 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező!

Nem értem, miért folyt a harc, egy ilyen kérdés körül, sajnállak, hogy ezt a szöveget is olvasnod kellett.

Sajnos, én egy kicsit elgondolkodtatni szeretnélek (ne vedd bántásnak a szavaim...).

Mi a férjemmel 2 éve szeretnénk kisbabát. Nem azért nincs, mert nem lennék jó anya...ahogy az egyik kedves válaszoló írta...Harmonikus a kapcsolatunk, a nehézségek ellenére napról napra szorosabb. A gyermek utáni vágy meg szinte szétfeszít.

Körülmények??? NEm jók??? Ma így, holnap úgy... ha valaki gazdag, ő ís elveszíthei gazdagságat akár pillanatok alatt is (tűz... vagy szerencsejáték).A rossz körülmények a MA bajai. Ki tudja, hogy milyen ajándékok várnak rád holnap, vagy a jövő héten, vagy egy hét év múlva...mikor megölel, és azt mondja ANYUCI...

Az a kincs, akit a szíved alatt hordassz SZÁZSZOROS ajándékkal fog neked mindent meghálálni, egy apró mosolyt, egy túró rudit...

Hogy nem lesz Nike cipője? Nekem se volt, de hiszem, hogy akinek a Jóisten ad báránykát, ad hozzá legelőt is!!! S ha nem is lesz kolbászból a kerítés...szeretet lesz!!!

Olyan sok ember van, aki ilyenkor segíteni tud!!!Család, barátok, közösségek... Egy zsák kinőtt babaruha, egy már nem használt babakocsi, kiságy számtalan pincében várja új gazdáját...

Kérlek, gondold végig. A nyolcadik héttől dobog a szíve...megvan mindene, csak aprócska, s RÁD BÍZTÁK!!! Hogy gazdagodj általa, s nem a pénztárcád, a szíved!!!!

Örülnék, ha írnál egy e-mailt... imádkozom érted, hogy jó döntést tudj hozni.

Egy olyan lány, aki ha átélhetné azt a CSODÁT, ami benned van, szárnyra kapna...

2009. jan. 7. 10:17
 27/40 anonim ***** válasza:
82%
Kedves utolsó! Elolvastam amit írtál és végigbőgtem az egészet.( 1 hónapja volt missed ab-om)Annyira igaz amit leírtál, és olyan szépen megfogalmaztad!! Most jól kisírtam magam. Nagyon jó ember vagy biztos, és tuti hogy super anyuka leszel,és az a kis csöppség viszonozni fogja azt a sok szeretete ami benned van! Őszintén kívánom hogy minél hamarabb babás legyél, remélem már nem kell rá sokat várnod!!!
2009. jan. 7. 11:03
 28/40 anonim ***** válasza:
82%

KEdves utolsó előtti!

Én is pityergek, egy hete ment el a babám 8 hetesen, pedig szerettük volna nagyon, de nekem a Jóisten már adott egy egészséges kisfiút, aki most 14 hónapos, ezért nem vagyok annyira magam alatt. Miatta és persze a férjem miatt nem engedhetem meg magamnak. És semmiért nem adnám őt és ezt az állapotot, mert ahogy írod, egy mosoly felér 5 lottó5össel, sőt!

Nagyon kívánom Nektek, tiszta szívből, hogy egy ilyen mentalitású házaspár, mint Ti, megélhessétek ezt a csodát!

És a kérdezőnek is kívánom a legjobb döntést hozza meg! Az a baba a szíved alatt nem tehet semmiről, ő tényleg csak a Te szeretetedre vágyik, nem anyagi örömökre. Annyi végtelenül családnak vannak boldog gyerekei..akiknek nem az az öröm, ha elmehetnek plázázni és pénzt költeni, hanem ha elmennek anyuval sétálni egy nagyot és beszélgetnek, együtt játszanak. Nem akarunk rád erőltetni semmilyen döntést, de nagyon szerencsés vagy, hogy lehet babád!

Kívánok Neked és mindenkinek, aki vár valamire egy nagyon boldog és sikeres évet!

E.

2009. jan. 7. 11:31
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, kimaradt egy szó: végtelenül szegény családnak akart lenni... bocsi..
2009. jan. 7. 11:33
 30/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A babócám meg fog születni és a legnagyobb szeretetben fogom felnevelni. Mindent megfogok neki adni és a születéséig minden szükséges dolgot előteremtek.

Köszönöm mindenkinek.

2009. jan. 8. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!