Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A (kizárólag csak) a fogantatá...

A (kizárólag csak) a fogantatáskori (mértékletes) alkoholfogyasztás nincs hatással a magzatra?

Figyelt kérdés

Ha nem iszom sosem,és egészséges petesejt érik meg,ami egy romantikus,borozgatós estén megfogan,majd ismét többet nem iszom,akkor így a magzatra ez az elfogyasztott alkohol semilyen hatással nincsen?

Hiszen a petesejt egészséges,és még be sem ágyazódott tehát nincsen kapcsolatban a szervezetemmel...

Vagy tévedek?

2010. okt. 24. 14:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Pontosan úgy van ahogy leírtad,nem lesz baja a picinek!
2010. okt. 24. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Jól gondolod, nincsen hatással. :) Csak gondolj abba bele, hogy hány nem kívánt terhesség sikerül be egy dorbézolós éjszakán... és semmi bajuk nincs! Amíg nincs beágyazódás, addig nincs kapcsolat sem, ahogy írtad is. Ha meg alapból nem is vagy alkoholista, csak alkalmanként néhány pohár, abból nem lesz baj!
2010. okt. 24. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:
ugyan már, dehogy lesz baja. ennél többtől sem.
2010. okt. 24. 14:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2010. okt. 24. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Így van, semmi baja nem lesz.A mi kislányunk is így fogant, és egészséges.Már elmúlt egy hónapos.Miután beágyazódott, még akkor sem kerül azonnal kémiai kapcsolatba veled.Ahhoz idő kell, míg összekapcsolódik a te keringéseddel.A petesejtre semmilyen hatással nincs az alkalmankénti alkoholfogyasztás.Nyugi, szép és egészséges babád lesz!
2010. okt. 24. 15:50
 6/7 anonim ***** válasza:
A terhesség alatti mérsékelt alkoholfogyasztás sincs hatással magzatra, úgy értem hogy vendégségben nyugodtan elkortyolhatsz egy pohár vörösbort. Sokat görcsöltem a magnézium sem hatott, a dokim azt mondta hogy ilyen erős görcsöknél feküdjek bele a fotelba és szopogassak el egy pohárka martinit. Bevált.
2010. okt. 25. 14:39
 7/7 A kérdező kommentje:

:-)

Köszi.

A terhesség alatti alkohol fogyasztáshoz annyit tennék hozzá,hogy olvastam,hogy ha a kismama megérzi az alkoholt,akkor azt úgy képzelje el hogy a babája már részeg kezd lenni.

És mivel terhesen nem ittam és már előtte sem egy ideje hogy egészséges legyek én is és a petesejtjeim is,így én ha ittam egy kortyot is szinte azonnal megéreztem.

Ekkor rögtön bevillant ez a fent leírt mondat,és le is tettem a poharat.

Így az első terhességem alatt kb 5 korty vörösbort ittam,minden kortyot más más alkalommal,és ennyi.

Csak hát most gondoltam apát meglepem egy romantikus vacsival,aztán ott akkor előfordul hogy nem egy kortyot iszok,ezért tettem fel a kérdést.

2010. okt. 25. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!