A (kizárólag csak) a fogantatáskori (mértékletes) alkoholfogyasztás nincs hatással a magzatra?
Ha nem iszom sosem,és egészséges petesejt érik meg,ami egy romantikus,borozgatós estén megfogan,majd ismét többet nem iszom,akkor így a magzatra ez az elfogyasztott alkohol semilyen hatással nincsen?
Hiszen a petesejt egészséges,és még be sem ágyazódott tehát nincsen kapcsolatban a szervezetemmel...
Vagy tévedek?
:-)
Köszi.
A terhesség alatti alkohol fogyasztáshoz annyit tennék hozzá,hogy olvastam,hogy ha a kismama megérzi az alkoholt,akkor azt úgy képzelje el hogy a babája már részeg kezd lenni.
És mivel terhesen nem ittam és már előtte sem egy ideje hogy egészséges legyek én is és a petesejtjeim is,így én ha ittam egy kortyot is szinte azonnal megéreztem.
Ekkor rögtön bevillant ez a fent leírt mondat,és le is tettem a poharat.
Így az első terhességem alatt kb 5 korty vörösbort ittam,minden kortyot más más alkalommal,és ennyi.
Csak hát most gondoltam apát meglepem egy romantikus vacsival,aztán ott akkor előfordul hogy nem egy kortyot iszok,ezért tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!