Akik felvették a babaváró hitelt, hogy alakult az eletetek?
Benne vagyok egy babavaros csoportban és egyre cifrabb dolgokat, kérdéseket olvasok.
Kíváncsi lennék, akik kb az elején 2020 körül vették fel az itt levő szülők közül, mibe fektettek, hogy alakult a házasságuk.
Mi 2020-ban vettük fel, házat vettünk, az volt az oneronk, enélkül kétlem, hogy sikerült volna ingatlant vennünk. Ma meg már pláne.
2021 októberben született meg a kislányunk, most márciusban a 2.kislanyunk. Több gyermeket nem szeretnénk.
2021-ben vettük fel, 14 hetes várandós voltam. Tudtuk, hogy családi házat szeretnénk venni 1-2 éven belül, arra tettük félre, állampapírban volt addig, amíg kb. egy évvel később bele nem tettük a házunkba.
Idén érkezik a második gyerekünk.
Nem szorultunk rá kimondottan, de jól jött, hogy nem kellett piaci hitelként felvennünk ezt a pénzt.
Abban a csoportban én is benne vagyok szerintem, minden nap felolvasok belőle valami jó sztorit a férjemnek. :) Sajnálatos esetek, de sokszor az emberi hülyeség netovábbja valljuk be.
A pozitív sztoriknak nincs hírértéke, nem szorulnak segítségre... így nyilván ott a bukásból van rengeteg.
2019 szeptemberében vettük fel, éppen belefértünk 2019 októberében született a kisfiúnk.
Tavaly vettünk házat, addig a számlán csücsült, az lett önerő, ill. vettünk fe CSOKot is. Most várom a harmadik gyereket, 4m tartozást elengedtek a jelzáloghitelből és a babaváró 30%át. Kevesebbett fizetünk most a hitelekre, mint előtte az albérletre, ami egy penészes lyuk volt. Szóval nekünk megérte. Nyilván okosnak kell lenni, mondjuk nem terhesen vagy úgy, hogy azt sem tudom lehet-e gyerekem nem vettem volna fel. Nekünk már volt akkor egy kislányunk és bőven terhes voltam a kisfiammal, mikor beharangozták a babavárót.
Viszont ismerek olyat, akik tavaly vették fel, úgy, hogy a nőt rák miatt kipakolták, tehát saját gyerek kizárt, azóta is várnak az örökbefogadásra.
A babavárónál nem tudom pontosan a részleteket, de CSOK-nál valamennyit lehet nyújtani a határidőn, ha van érvényes határozatuk, hogy várólistán vannak. De annyit biztosan nem, amennyire ténylegesen szükség lenne ahhoz, hogy gyereket kapjanak. Szóval mindenhogy el fogják kezdeni törleszteni büntetőkamattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!