Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen NIPT tesztet ajánlanál?

Milyen NIPT tesztet ajánlanál?

Figyelt kérdés

Szorítkozzunk most csak az alapra. Edwards, Patau, Down szűrés.

Úgy tudom, megbízhatóságban nincs nagy különbség, így az ár is szempont lenne. Budapesti vagyok, ott elérhető érdekelne.

#összehasonlítás #NIPT teszt #Non-invazív tesztek
2024. jan. 15. 10:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
#10! Ok.,de 12 hetesre magánklinikára megyek. Nem hülyék, nyilván azt ajánlanák, ami náluk van.
2024. jan. 15. 13:57
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha ez a 4 féle van nekik, az szerintem bőven elegendő választási lehetőség és rábízhatod magad a klinikára a döntésben. :) Abban nem feltétlenül érdekeltek, hogy pont a legdrágábbat sózzák rád, ha egyébként nem az a legszélesebb körű.
2024. jan. 15. 14:17
 13/18 A kérdező kommentje:
De egy klinikán nem négyféle van, csak egy, és azt ajánlaná, úgy értettem. De valószínűleg genetikai tanácsadásra megyek sima kórházba, ott megkérdezhetem, mert náluk egyik sincs.
2024. jan. 15. 14:59
 14/18 anonim ***** válasza:
Áá így értem. Viszont ha valami gyöpös állami dokit fogsz ki, az lehet nem lesz képben. :) Azon a "klinikán", ahova én járok szinte mindegyik van, így nekik édes mindegy melyiket választja az ember, én ebből indultam ki.
2024. jan. 15. 16:47
 15/18 anonim ***** válasza:

En is ezt a 3-at szerettem volna, ebből a Trisomy volt a legolcsóbb tavaly májusban.

Ha jól emlékszem a többinél az alap csak Down-t tartalmazta, ami eggyel nagyobb volt az meg már az xy kromoszóma eltéréseket is, ami miatt drágábbak voltak.

(Én direkt NEM szerettem volna nézetni az xy-t, ilyen rendellenességel megtartottuk volna, így nem akartam erre költeni és inkább tudni se róla)

2024. jan. 15. 18:03
 16/18 A kérdező kommentje:

#15! Pontosan így vagyok én is 😁Azért nem is írtam "középső" csomagról, mert az alapban általában mindenhol azt a hármat láttam, a következő a + valamennyi nemi kromoszómához kötődő, ami nálam se szempont, nem lenne ok abortuszra. Utána viszont már csak az van, amiben minden sz.r van, amiről fogalmam sincs micsodák😕

Nincsenek illúzióim a genetikus a korom miatt amniot fog javasolni, de azt csak akkor kérem, ha annyira rossz az uh.,hogy nem lenne értelme NIPT tesztnek, mert gyakorlatilag biztosra vehető a baj, csak megerősítés kell.

2024. jan. 15. 18:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért lett lepontozva a válaszom. A Panorama az egyetlen, ami SNP alapú, az a legmegbízhatóbb.
2024. jan. 23. 16:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

"Utána viszont már csak az van, amiben minden sz.r van, amiről fogalmam sincs micsodák😕"

Minden, ami a Panorama legnagyobb csomagja felett van, néphülyítés.

Hiába vizsgélják a genomot 7 MB-ig, egyszerűen semmire nem mész a lelettel. Lehet, hogy kijön egy olyan eredmény, hogy a 6-os kromoszóma ilyenolyan régiójában van egy mikrodeléció. Szuper.

Csak:

1) Senki sem tudja, hogy ez egyáltalán valid eredmény-e, hiszen ez egy szűrőteszt, az eredmény nem 100%-os, tehát valahogyan meg kellene erősíteni ezt az eredményt. Viszont a megerősítésére nincs lehetőség. Tehát ha elmegy valaki valamelyik klinikai genetikai intézetébe és azt mondja, hogy akkor itt a magzatvíz, nézzék meg, hogy ez a mikrodeléció valóban ott van-e, lehet, hogy azt mondják, hogy sajnos ezt nem tudják megnézni, mert nincs rá validált vizsgálat.

2) Nem tudjuk, ha van is a magzatnak olyan baja, amit a teszt kimutatott, annak van-e bármi relevanciája, valójában milyen konkrét baja lesz azzal az adott, marha ritka eltéréssel.

2024. jan. 23. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!