Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vajon erre az értékre kellene...

Vajon erre az értékre kellene már plusz vasat szednem? Senki nem mondta.

Figyelt kérdés
7,5 lett a 36.héten levett véremben a vas és 5,8 az alsó határ. A 26.heti labornàl mikor a cukorterhelés is volt, ott 22,9 volt a vasam. De most sem mondta a nőgyógyász,hogy kellene valami vaskemészítmény. Pedig említettem neki, hogy gyakran van légszomjam,meg szívdobogás érzés, de csak annyit mondott rá, hogy hát ilyenkor a terhesség már szó szerint terhes. A háziorvos szintén kb ennyivel elintézte a dolgot mikor kérdeztem. Az jutott eszembe, hogy mi van akkor ha veszek valami vény nélkül kapható vaskemészítményt és elkezdem szedni? Vagy ha nem mondták, hogy kell, akkor inkább ne?
2024. jan. 14. 08:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
5,8 az alsó határ, de neked 7,5 meg 22,9 lett! Nem is értem akkor a kérdést, hogy miért akarod pótolni, akkor ez nem kevés. A 7,5 és a 22,9 is több, mint at 5,8 :D
2024. jan. 14. 10:56
 12/15 anonim ***** válasza:

9es

Ijesztő milyen orvosok vannak :O

2024. jan. 14. 12:16
 13/15 anonim ***** válasza:
49%
11# Több,de a 7,5 már iszonyat az alsó határ fele van,ami ha lemegy 5,8 alá és még jön a szülés,utána gyógyszerekkel ezer éve mire feltornázod,hacsak nem adnak vénásan. A vasat pont azért kell rendszeresen szedni,nem olyan mint az algopyrin azért. De ez az én véleményem.:) Na de kérdező,orvossal beszélj tényleg erről,ne itt a gyakorisokra,itt nem szakemberek vannak! Szimpla CBA pénztárosok pl. Ha nem bízol a dokidban kérdezz meg egy harmadik szakembert is.
2024. jan. 14. 12:28
 14/15 anonim ***** válasza:
53%

Milyen mértékegység ez, ahol ennyire kevés az alsó határ? Nálunk 10,7 umol/L.

És a maltofer pl tök ártalmatlan. Nem kell marékszámra szedni nyilván.

Nálam sajnos 3,2 volt 35 hetesen (10,7 ugye az alsó határ), 80-as hemoglobinnal és elég szarul voltam szülés után, napokig szédültem. 4 hét alatt hiába szedtem a vasat, annyira nem mozdult meg felfelé az érték...

Viszont a légszomj a terhesség miatt van, ha szednél is vasat, csodát ne várj erre.

2024. jan. 14. 12:36
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
14#-es Én a vasat nem tudom,de brutál alacsony volt nekem is,23-as hematokrittal és 80as hemoglobinnal. Egy hét vénás vas után is minimum egy hónap volt,hogy helyrerázódtam olyan gyenge, sápadt,erőtlen voltam,ájulás kerülgetett végig. Így azért ellátni egy újszülöttet nem túl jó szerintem. 13-as voltam,de pont ezekre céloztam én is,hogy azért ha ez határ alá megy,nem lesz könnyű feljavítani. Lehet rákérdeznék a dokinál újra.
2024. jan. 14. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!