Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig tart egy NST és...

Mennyi ideig tart egy NST és hányadik héttől csináljàk?

Figyelt kérdés
2023. dec. 25. 12:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk problémamentes terhességnél betöltött 37. héttől hetente, betöltött 40. héttől minden nap (hétvégén és ünnepnapon is)

Ha valami probléma van (pl gdm) akkor 35 vagy 36. héttől és lehet gyakrabban.

Ha rendesen mozog a baba akkor maga az nst 10-15 perc, a kiértékelése az orvos által 3 perc.

Ha nem akar mozogni a baba akkor addig csinálják ameddig nem mozog. Elküldeném enni, sétálni, akár egy óra is lehet.

Plusz a várakozási idő. Általában külön kell a sört kiváni az nst-re és külön a ki értékelő orvoshoz, ez akár naponta változhat.

Államiba jártam, volt olyan hogy mindennel együtt 20 perc alatt kész voltam, általában kB 45 perc-1 óra volt, a rekord amit ott töltöttem az 3,5 óra volt. (10 alkalommal voltam nst-n)

2023. dec. 25. 12:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Mi az a gdm?

2023. dec. 25. 13:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem az egyes vagyok de válaszolok.

A gdm az cukorbetegseget jelent.

Amúgy nem a vizsgálat sok idő, hanem amíg az orvost várod, és ki értékeli.

2023. dec. 25. 14:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja értem. Nekem nincs terhességi cukrom hála istennek. Köszönöm a választ!
2023. dec. 25. 14:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Amúgy nekem a védőnő a 34.héttől mondta, hogy csinálják, a dokim,meg a 36.hetet mondta 🤷.
2023. dec. 25. 17:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem tartott rovidebb ideig, mint masfel ora. Ebbol 1 ora 10 perc volt, mire kiertekelte valaki vegre. Amugy a vegen eleg hosszu NST-im voltak, mert a babam mindig este volt aktiv, es reggel kellett menni. Ossze-vissza forgattak, raztak a hasam, ettem, ittam, setaltam stb.
2023. dec. 25. 17:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk problémamentes terhesseg estén csak a 40. héttől csinálták. Sehol máshol nem hallottam még ilyet, de azt mondták a Covid óta ez a protokoll és ez már amúgy is egy elavult módszernek számít. Én nem vagyok orvos úgyhogy fogalmam sincs ez mennyire igaz. De az tény, hogy mikor kis vérzéssel bementem akkor felraktak rá, aztán fél óra múlva haza is küldtek hogy nincs semmi extra mozgás. Haza mentem, aztán egy óra múlva elkezdtem keményen vajúdni.

Volt hogy órákig tartott egy-egy vizsgálat, mert nem akart mozogni a baba. Mindig reggelente volt, ő meg még aludt. Volt hogy leszedték rólam a gépet, és elküldtek lépcsőzni hogy felébredjen, ott ugráltam a lépcsőkön mint valami hülye. Vigyél inni meg ennivalót is a biztonság kedvéért, mert simán lehet ez egy hosszú program ha lustább babád van.

2023. dec. 25. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!