Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg mindent megengedhetnek...

Tényleg mindent megengedhetnek maguknak az orvosok, csak azért mert ők orvosok?

Figyelt kérdés

Ma egy kontrollra kellett mennem a kórházba, mert egy hete túl soknak találták a magzatvizet.

Egyelőre az okát nem tudjàk (csak vérvétel volt, kenet vétel nem).

Most is oké volt minden a babával, még ultrahang képet is kaptam csodák csodájàra. Aztán átküldtek az ultrahangos papírral a terhes patológiàra, hogy ott majd a doktor úr megvizsgál.

A doktor úr egy jó nagy darab közel a 70-hez orosz férfi volt, aki mondta, hogy hát vegyük le a kenetet is, mert látja, azt egy hete nem csináltàk meg. Hát mondom jó. Fel is feküdtem a vizsgáló asztalra, akartam a lábam a kengyelbe rakni mikor mutogatta a doki, hogy nem nem, fogjam meg a térdeim , húzzam magamhoz a lábam és mire kettőt pislogtam már belém is tolta a "kacsát" olyan erővel ,hogy azt hittem, ez már kb a szülés és most nem túlzok. Majd levette a mintát ami már nem volt fájdalmas, de láttam a pálcika végén,hogy a vatta véres. Aztán a történet megkoronázásaképp még manuálisan is megvizsgált, de az már nem volt olyan szörnyű, szerencsére zárt volt a méhszàj. Aztán megkaptam a következő időpontot és mehettem isten hírével. Ja, amúgy 32 hetes kismama vagyok.

Hazafelé a kocsiban láttam , hogy enyhén vérzek, a hasam meg már akkor fájt mikor a vizsgálatról kijöttem. Még mindig rózsaszin a folyàsom, valószínűleg megsértette a kacsával a hüvelyfalat, én meg vérhigítózok is sajnos ,mert kell a terhesség eleje óta ,így csupán ennyi lehet a baj, de a hasam is fáj még elég rendesen. A baba mocorog hála Istennek. De kérdezem én, hogy egy orvosnak joga van így vizsgálni egy lombikos, veszélyeztetett terhes, de akár egy sima terhes kismamát is? Teljesen fel vagyok háborodva, hogy én vigyázok magamra, betartok minden utasítást, semmi bajom nem volt eddig , erre ez a doki tesz róla, hogy vérezzek is és a hasam is fájjon.

Beszéltem a terhesgondozást végző dokimmal , hogy lehet-e Rutascorbint szedni most, hogy ez történt, mert aggaszt azért ez a rózsaszín folyás. Persze tudom, hogy nyilván nem lett nagy baj, de basszus, ez délelőtt volt és még mindig fáj a hasam és rózsaszín a folyàsom.

Voltatok így már, hogy egy orvos úgy vizsgált ahogy nem kellett volna? Nem tudom, hogy szólnom kellett volna -e hogy fáj amit csinál, vagy a "betegnek" kuss a neve?

2023. dec. 13. 16:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
61%

Sajnàlom, hogy ez tette veled!

Valaszolók, ne szidjàtok a kèrdezőt. Legtöbb ember lefagy bàntalmazàs közben. Àldozathibàztatàs a kèrdezőt okolni, hogy mièrt nem szòlt. Ha ti lettetek volna ott, valószìnűleg ugyanígh tettetek volna.

Kerdező, nèzd csak meg a ,,Màsállapotot a szülészetben" facebook oldalàt. Tele van bàntalmazàsok törtènetèvel.

Amit tudsz aktìvan tenni:

Megkeresed a többi nőt, akikkel ugyanìgy bànt. Együtt, ìràsban panaszt tesztek a betegjogi kèpviselônèl, esetleg a kòrhàz fenntartòjànàl.

Összebeszèltek környèkbeli anyàk, figyelmeztetitek, azokat, akik mèg nem ismerik, ès senki nem engedi, hogy hozzànyùljon ez a hentes.

Megìrod a Màsàllapotot a szülèszetben csoportnak- ők csak ùgy rakhatjàk ki, hogy ne legyen a doki felismerhető.

2023. dec. 13. 18:15
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, a #8 szerintem arra akart utalni, hogy a Clexane-tól nem leszel vérzékeny, vagy nem életveszélyesen, vagy ilyesmi, nem fejtette ugye ki. Nem úgy értette, hogy nem csökkenti a tronbózis kockázatot.
2023. dec. 13. 18:21
 13/30 A kérdező kommentje:
11! Ezen el fogok gondolkodni!
2023. dec. 13. 18:22
 14/30 A kérdező kommentje:
12! Nem kötekedésnek szántam ám a válaszom, csak én sem tudtam eldönteni, hogy most ezt miért is írja a 8-as. Lényeg, hogy azért pl ha lábat borotválok és picit megvágom magam nagyon nehezen áll el a vérzés ,nem úgy mint mikor még nem szúrtam a vérhigítót, ezért is gondoltam, hogy talán a vérhigító is közrejátszott picit abban, hogy a hüvelyfal megsérült. Nem akartam bántani senkit a válaszommal!
2023. dec. 13. 18:25
 15/30 anonim ***** válasza:
24%

A lepontozás megette anélkül. Férjem belgyógyász osztályvezető főorvos. Nem "hígítja" a vért, nem tesz vérzékennyé. Pont azért lehet terhesen használni, mert máshogy működik, mint a tablettás véralvadásgátló készítmények, amiket a köznyelv "vérhígítónak" becéz. A vélemezkék összecsapódását (=vérröggé alakulását) akadályozza meg.

2 terhességet szúrtam végig.

2023. dec. 13. 18:37
 16/30 A kérdező kommentje:
Nem pontoztalak le, alapból tök alacsony volt a százalékod. Nem szokásom lepontozni senkit.
2023. dec. 13. 18:47
 17/30 A kérdező kommentje:
Egyébként valamiért akkor is hígabb lett a vérem és tényleg nehezen áll el, ha pl megvágom magam. De előtte meg a terhesség elején még Aszpirin Protektet is kellett a Clexane mellé szedni és nekem arra mondta mindenki (orvosok), hogy nem lesz tőle alacsonyabb a trombocita számom, csak nem hagyja a vérlemezkéket összetapadni, így nem alakul ki vérrög. És ezt majd ha megszültem ,életem végéig kell szednem.
2023. dec. 13. 18:58
 18/30 anonim ***** válasza:
74%
15: ne beszélj már hülyeségeket. Az LMWH-k csoportjába tartozó heparinszármazékok máshogy hatnak... és igen is, nehezebben áll el a vérzés ha valaki ilyet használ. Bizonyos invazív beavatkozásokkal is várni kell ha valaki ilyet kapott. A te férjed úgy osztályvezető mint a szomszéd kecske. Vagy ha tényleg, elég gáz lehet.
2023. dec. 13. 18:59
 19/30 A kérdező kommentje:
18-as! Mikor szúrtam már a Clexanet és megvolt a petesejt leszívás időpontja, előtte egy nappal már nem szabadott szúrnom, mondta ezt a doki, hogy ne vérezzek annyira majd. Mert hogy az aszpirin protekt 1 hét mire kiürül, a Clexane meg 1 nap. Szóval én is úgy gondolom, főleg mondom a trombocita számom alapján,hogy higítja az a vért azért.
2023. dec. 13. 19:22
 20/30 anonim ***** válasza:
76%
18#-nál a pont.
2023. dec. 13. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!