36 hetes baba méreteket illetve becsült súlyt írtok nekem? Gdm-es kismama vagyok és a súlyával ijesztgetnek folyton…
Ma voltunk ultrahangon a következőket mérte: bpd 89mm, hc 313mm, ac 329mm, fl 72mm
Becsült súly 3038g.

"1980g 49 cm"
Mennyire voltál koraszülött? Mert azt a súlyt nem kellene hasonlítani.
Egyébként én 3500/50 voltam, 38. héten szült anyukám, 158 lettem. Nem gdm-es terhességből 3300/49 volt az elsőm 38+4-re. Végig kis babának mondták.
Második gdm-es terhességből 38+0-ra 3430/52. Szülés napján ultrahangoztak, azt mondták 3 kiló se lesz.
08.24 re volt anyukám kiirva és 08.20án születtem. Szóval nem voltam koraszülött.
Ezek teljesen átlagos súlyok az viszont durva hogy ennyit téved az ultrahang…. Akkor minimum félkiló difi volt igaz?

+/- 1 kilót is tévedhet az uh.
Anyukad biztos rosszul emlekszik. 2 kilo alatti sullyal idore szuletni, az komoly iugr. Pic-re teszik az ilyen babakat és ugy kezelik, mint egy korababat. 2 kilo alatti sulyhoz egyébként se reális a 49 centi, inkább ~40 centi. Innen is látszik hogy valami nem kerek.
A szuletesi anyakonyvi kivonaton van talan rajta de nem emlekszem pontosan melyik papiromon ez 100%. Mivel anyukam elso terhessege koraszules volt a lepeny sajnos nem taplalta a noverem keson vettek eszre neki igy 35 hetre szuletett 1500g-mal csaszarral.
Es enis csaszarral. Ket kritikus terhessege volt igy hidd el mindkettore emlekszik sajnos…

15-ös vagyok.
Államiban általában nem engedik Magyarországon, indítani szokták ballonnal, de ha a doki nem császár-párti, akkor enged vajúdni és szülni rendesen. Csak komplikációnál szoktak betolni a műtőbe. Csak úgy császározni már nem "divat", mint régen. Magánban talán, de ezzel nincs tapasztalatom.
Én Luxemburgban éltem akkor, ott engedték. Meg ez a gdm sincs ennyire túltolva ott, mint itthon, itt 7.8-ig felmehet a cukrod evés után, és nem ilyen szamolgatós a diéta, hanem ez az "okos tányér" vagy "tányérelv" van. Minden mellé IS jóóó sok zöldség és fermentált ételek. Negyede a tanyerodnak fehérje, negyede köret. Szokták mondani, hogy a zoldsegekkel kezd, es akkor nem ugrik úgy ki a cukrod. Ezt megfigyeltem magamon és tényleg igaz! Így nekem még a 7-et se közelítette meg egyszer sem.
Na bocsi a szóözönért, tényleg nagyon szurkolok nektek, hogy addig beinduljon magától, és minden rendben legyen! Élvezd ki még ezt a pár nyugis hetet!❤️

"Államiban általában nem engedik Magyarországon, indítani szokták ballonnal, de ha a doki nem császár-párti, akkor enged vajúdni és szülni rendesen."
Fel se merült az indítás, de a császár se.
Igaz, nem varta meg egyik gyerekem se végül a kiírt napot, de korábban többször kérdeztem és sose mondták, hogy gdm-esként ne a természetes szülés lenne az elsődleges. Úgy is született mindkettő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!