Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36 hetes baba méreteket...

36 hetes baba méreteket illetve becsült súlyt írtok nekem? Gdm-es kismama vagyok és a súlyával ijesztgetnek folyton…

Figyelt kérdés

Ma voltunk ultrahangon a következőket mérte: bpd 89mm, hc 313mm, ac 329mm, fl 72mm

Becsült súly 3038g.

2023. dec. 7. 19:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

"1980g 49 cm"

Mennyire voltál koraszülött? Mert azt a súlyt nem kellene hasonlítani.

Egyébként én 3500/50 voltam, 38. héten szült anyukám, 158 lettem. Nem gdm-es terhességből 3300/49 volt az elsőm 38+4-re. Végig kis babának mondták.

Második gdm-es terhességből 38+0-ra 3430/52. Szülés napján ultrahangoztak, azt mondták 3 kiló se lesz.

2023. dec. 8. 06:55
 12/27 A kérdező kommentje:

08.24 re volt anyukám kiirva és 08.20án születtem. Szóval nem voltam koraszülött.

Ezek teljesen átlagos súlyok az viszont durva hogy ennyit téved az ultrahang…. Akkor minimum félkiló difi volt igaz?

2023. dec. 8. 08:36
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

+/- 1 kilót is tévedhet az uh.

Anyukad biztos rosszul emlekszik. 2 kilo alatti sullyal idore szuletni, az komoly iugr. Pic-re teszik az ilyen babakat és ugy kezelik, mint egy korababat. 2 kilo alatti sulyhoz egyébként se reális a 49 centi, inkább ~40 centi. Innen is látszik hogy valami nem kerek.

2023. dec. 8. 11:22
 14/27 A kérdező kommentje:

A szuletesi anyakonyvi kivonaton van talan rajta de nem emlekszem pontosan melyik papiromon ez 100%. Mivel anyukam elso terhessege koraszules volt a lepeny sajnos nem taplalta a noverem keson vettek eszre neki igy 35 hetre szuletett 1500g-mal csaszarral.

Es enis csaszarral. Ket kritikus terhessege volt igy hidd el mindkettore emlekszik sajnos…

2023. dec. 8. 11:53
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Na elovettem a papírjaimat, én is gdm-es voltam első terhessegnél, nálunk is kb ezt BECSÜLTÉK. 3250 grammal született a fiam, 53 centivel, természetes úton a kiírt napon. Azért emelem ki a becsülték szót mert ez egy becslés, sokat tévedhetnek, pláne a végefelé. Rokonom nőgyógyász, ő meg 2700-ra becsülte. Ahány orvos, annyi gramm. Ne félj, minden rendben lesz! :)
2023. dec. 8. 12:02
 16/27 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nagyon köszönöm ez hatalmas megnyugvást adott így már!!!🙂 nagyon köszönöm hogy megnézted!! Remélem minden oké a kisfiammal hisz tartom a diétát illetve 1es a lepényem volt olyan aki a multhéten 2esnek látta nem tudom kinek higyjek de minden rendben azt mondják:) nagyon köszönöm nektek a válaszokat! Illetve még egy kérdés túlhordani engedik vagy sem?
2023. dec. 8. 12:16
 17/27 anonim ***** válasza:
69%

15-ös vagyok.

Államiban általában nem engedik Magyarországon, indítani szokták ballonnal, de ha a doki nem császár-párti, akkor enged vajúdni és szülni rendesen. Csak komplikációnál szoktak betolni a műtőbe. Csak úgy császározni már nem "divat", mint régen. Magánban talán, de ezzel nincs tapasztalatom.

Én Luxemburgban éltem akkor, ott engedték. Meg ez a gdm sincs ennyire túltolva ott, mint itthon, itt 7.8-ig felmehet a cukrod evés után, és nem ilyen szamolgatós a diéta, hanem ez az "okos tányér" vagy "tányérelv" van. Minden mellé IS jóóó sok zöldség és fermentált ételek. Negyede a tanyerodnak fehérje, negyede köret. Szokták mondani, hogy a zoldsegekkel kezd, es akkor nem ugrik úgy ki a cukrod. Ezt megfigyeltem magamon és tényleg igaz! Így nekem még a 7-et se közelítette meg egyszer sem.

Na bocsi a szóözönért, tényleg nagyon szurkolok nektek, hogy addig beinduljon magától, és minden rendben legyen! Élvezd ki még ezt a pár nyugis hetet!❤️

2023. dec. 8. 12:28
 18/27 A kérdező kommentje:
Hát én sajnos rengeteget szenvedtem miatta a terhelt cukrom 60 perces 8.6 a 120 8.5 lett. Sírtam, mert nem voltam kivános csak egy dolgot a kakaós csigát de azóta sem ettem sajnos.. nembaj lelkileg túltettem magam és rengeteget mozogtam nem ettem túl változatosan inkább amit tudom hogy bírok azt ettem nem mertem kockáztatni magamat szivatva tudom de megigértem magamnak szülés után tuti mekit fogok enni!🤣 nagyon hálás vagyok hogy leirtad és köszönöm a segítséget remélem nem húzzuk január 4.ig jólenne a karácsonyfa alá tenni a pindurkámat!😇 igyekszem kiélvezni és nem elhagyni magam erre a kis időre már.. szép napot nektek❤️
2023. dec. 8. 12:33
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
A becslés semmit sem jelent. Nekem beindult 36+1 (szivárgott a magzatvíz). Gyors uh, a frászt hozták rám, hogy nagyon pici, örüljek ha a 2kg-ot eléri, riasztani kell a gyerekorvost stb stb (a vizsgálat után kb 30 perccel elfolyt teljesen). Aznap meg is született 2700gramm volt és 46cm 🤷🏼‍♀️. Ennyit a súlybecslésről.
2023. dec. 8. 12:41
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"Államiban általában nem engedik Magyarországon, indítani szokták ballonnal, de ha a doki nem császár-párti, akkor enged vajúdni és szülni rendesen."

Fel se merült az indítás, de a császár se.

Igaz, nem varta meg egyik gyerekem se végül a kiírt napot, de korábban többször kérdeztem és sose mondták, hogy gdm-esként ne a természetes szülés lenne az elsődleges. Úgy is született mindkettő

2023. dec. 8. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!