5 hetesen és 3 naposan derült ki a terhessegem. Ezido alatt, iqost használtam. Mennyire kell aggódnom? Eléggé aggodok. A neten sok mindent olvastam.
Semennyire ne aggódj!
Az első 8 hétben nincs összeköttetésben az anya az embrióval.
Pont az ilyenek miatt hasznos ez.
Régen kb. csak 16 hetesen vagy később tudták meg az emberek, hogy terhesek, mégsem haltunk ki 😉
Én nem dohányoztam, de ittam, buliztam amikor kiderült h terhes vagyok. Doki megnyugtatott h ebben a korai szakaszban még nem okoz bajt.
1, a méhébe van beágyazódva. Az ő véréből táplálkozik. Felejtsétek már el ezt a "nincs összeköttetésben" baromságot.
Kerdező, semmi baj nem lesz. Most leteszed es kész, ennyi nem fog kárt okozni.
#2 az orvosok felejtsék el.
En nem vagyok szakember, nekem ezt nem kell tudnom.
Akkor az orvosoknak tessék kiadni h ne beszéljenek hülyeséget a pácienseknek.
Szerintem azzal keveritek sokan, hogy később kezd kialakulni a méhlepény. Attól hogy a placenta akkor alakul ki, összeköttetés még van (csak más formában), hiszen a beágyazódással egyáltalán nincs hermetikus elszeparálódás. Sajnos. Van olyan gyógyszer, ami már az 4-5. héten képes fejlődési rendellenességet okozni.
Ha ez a "nincs összeköttetés" dolog igaz lenne, akkor gyakorlatilag kontrollálatlanul lehetne gyógyszert szedni az első trimeszterben, hiszen "úgysem árt". A valóság meg az, hogy nagyon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!